12 лип. 2010 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

44

0

Вінниця на конкурсі шукатиме 800 тис. гривень на геоінформаційну систему

Вінниця на конкурсі шукатиме 800 тис. гривень на геоінформаційну систему

загальна вартість проекту сягає понад мільйон гривень


Вінниця на конкурсі шукатиме 800 тис. гривень на геоінформаційну систему

Для впровадження у Вінниці геоінформаційної системи планується додатково залучити 800 тис. грн.

Про це повідомили в управлінні у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Загальна вартість проекту впровадження у Вінниці ГІС сягає більше мільйона гривень. Тому міська рада намагається залучити додаткові кошти. Управління комп'ютеризації та телекомунікацій, яке займається впровадженням ГІС, підготувало усі матеріали для участі у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Перемога у ньому дасть можливість залучити для втілення проекту додаткові ресурси, що допоможе пришвидшити темпи впровадження геоінформаційної системи у Вінниці та зніме фінансове навантаження на міський бюджет.

На сьогоднішній день уже йде підготовка до втілення цього проекту у життя. В управлінні комп’ютеризації та телекомунікацій міської ради уже встановлено серверне програмне забезпечення; укладено договір про співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом та обрано 50 основних напрямків для проведення науково-дослідних робіт; працівники управління містобудування та архітектури створили розділ по топографічній основі міста, її моніторингу, плануванню та розвитку інфраструктури Вінниці; розроблено систему нагляду за транспортом комунального підприємства, яке обслуговує дороги міста (система дозволяє моніторити ефективність використання транспортних засобів); фахівці управління земельних ресурсів займаються збором інформації по земельних ділянках та договорах оренди; виконуються топографо-геодезичні роботи, топозйомки місцевості та обробляються результати аерофотозйомки; проводиться паспортизація різних мереж міста; реєструються дані про будівлі, споруди та їх власників чи орендаторів. Усі матеріали, які уже вдалось отримати, зібрані на одному носії та постійно обновлюються. Частина з них розміщена в мережі Інтернет та на внутрішньому порталі міської ради, для користування нею працівниками виконавчих органів.

Потужна база даних, яку планується запровадити у Вінниці, буде відкрита для широкого загалу. Вона буде актуальна для мешканців, органів, які здійснюють управління містом та підприємців (як закордонних, такі і місцевих).

Довідка.

Геоінформаційна система — це сучасна комп'ютерна технологія, що дозволяє поєднати модельне зображення території (електронне відображення карт, схем, космо-, аерозображень території) з інформацією табличного типу (різноманітні статистичні дані, списки, економічні показники та інше).

 

ВИННИЦА.info


0
0