22 черв. 2015 19:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

80

0

Вінниця об’єднається з Десною

Вінниця об’єднається з Десною

Десна - єдиний населений пункт в околицях міста який, виявив бажання об’єднатись з Вінницею


Вінниця об’єднається з Десною

 22 червня завершилось громадське обговорення проекту рішення міської ради щодо можливого добровільного об’єднання територіальних громад селища Десна, Деснянської селищної ради з територіальною громадою м. Вінниці з центром у місті Вінниця.

В результаті обговорення прийнято рішення винести на наступну сесію Вінницької міської ради, яка відбудеться 26 червня, питання про добровільне об’єднання громад.

Учасниками громадського обговорення стали 230 осіб.

Варто зазначити, що смт. Десна - єдиний населений пункт в околицях міста, який виявив бажання об’єднатись з обласним центром. За словами сільського голови Галини Обливач, зрозуміти необхідність цього вдалося через порівняння.

«Поки не було прийнято Верховної радою рішення про створення Десни як органу місцевого самоврядування (2014 рік), ми відносилися і до міста Вінниці, і до Стрижавки, і до Стадниці. Тому населення нашої територіальної громади мало можливість зробити порівняння, і воно стало поштовхом до обговорення.

Селище наше промислово розвинуте, на території є підприємства. Маємо початкову школу і дитячий садочок,разом; амбулаторію загальної сімейної медицини; бібліотеку, невеличку перукарню… Ми бажали б, щоб інфраструктура селища була більш розвинутою.

У майбутньому ми хотіли б, аби в селищі був муніципальний транспорт і діти їздили на ньому у Вінницю до школи.

В об’єднаній громаді,можливо, будуть більші фінанси більші перспективи і більші повноваження», - сказала Галина Обливач.

Вінниця об’єднається з Десною

У свою чергу заступник міського голови Галина Якубович наголосила, що об’єднання вигідне не тільки Десні, але й Вінниці.

«Мешканці Десни вже певним чином інтегровані у суспільне життя міста Вінниці. Переважна більшість людей працюють на вінницьких підприємствах, а діти відвідують вінницькі школи. У свою чергу, вінничани також працюють на підприємствах, які територіальна знаходяться на території селища. Тому наразі існують усі територіальні та соціально-економічні передумови об’єднання громад.

Мешканці Десни у разі об’єднання з Вінницею отримають:

  • поліпшення якості надання адміністративних та соціальних послуг, які надаватимуться за стандартами обласного центру;

  • покращиться стан інфраструктури селища. Це станеться завдяки тому, що держава стимулює розвиток об’єднаннях територіальних громад і дає їм новий поштовх для розвитку;

  • об’єднана територіальна громада матиме право повністю розпоряджатися власними землями та виходить напрямі міжбюджетні відносити з державним бюджетом України.

  • селище Десна не отримуватиме податок на доходи від фізичних осіб.

Хочу зазначити, що від об’єднання громад виграє не тільки Десна, але позитивно це вплине на вінницьку територіальну громаду. В разі об’єднання прогнозовано на краще зміниться ситуація з надходженнями до бюджету як Десни, так і Вінниці; зросте середньомісячний рівень доходу на душу населення; об’єднані громади отримають державні субвенції»,- додала Г. Якубович.

Вінниця об’єднається з Десною - фото 2

Вінниця об’єднається з Десною - фото 3

Вінниця об’єднається з Десною - фото 4

Вінниця об’єднається з Десною - фото 5

Вінниця об’єднається з Десною - фото 6

ВИННИЦА.info