5 жовт. 2018 13:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

110

0

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ

 Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ


Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ

 Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та Вінницька міська рада 5 жовтня підписали Меморандум в рамках глобальної програми «Громада дружня до дітей». Меморандум є першим кроком до отримання Вінницею офіційного статусу «Громада дружня до дітей».

«Кожен четвертий житель Вінниці, це молоді люди, діти і студенти. Це саме той потенціал, який здійснює майбутнє нашого чудового міста. Підписання Меморандуму – важлива для нас подія і це є логічним продовженням всіх заходів, які ми робили з 2009 року, коли міським головою був нинішній Прем’єр-Міністр України Володимир Гройсман.

Ми одні з перших в Україні створили Дитячу раду при міському голові. Також в нас є Вінницька молодіжна рада.Саме головне, ми створили інститут дитячих омбудсменів. Молоді люди є нашим «місточком» у вирішенні глобальних питань щодо підтримки і розвитку молоді у нашому місті.

У Вінниці проводять комплекс заходів, починаючи з дошкільного віку. В першу чергу створюються належні умови для виховання в дитсадках, створення комфортних умов і зменшення черг. На сьогодні у Вінниці будується 4 дитсадка і 2020 року ми маємо плани закрити питання з чергами до дитсадків. Думаю, що це один з найкращих показників серед обласних центрів. Крім того, є співпраця з студентською молоддю. Сьогодні студентів цікавить питання працевлаштування. Через призму створення інноваційного технологічного парку, який розпочнемо робити в 2019 році, це дасть можливість створення додаткових робочих місць, щоб молодь могла створювати стартапи, працювати для свого розвитку і розвивати місто Вінницю», - говорить Міський голова Сергій Моргунов.

Під час зустрічі з мером Вінниці та керівником соціальної політики ЮНІСЕФ в Україні Артуром Айвазов, діти презентували діяльність молодіжної ради та дитячих омбудсменів.

«Цей Меморандум з Вінницею повинен бути підписаний ще кілька років тому, коли мером був Володимир Борисович, з нами буда ще Раїса Панасюк. Хочу подякувати всім, хто почав цю програму в 2008 – 2009 році і Вінниця продовжувала цю Програму без підтримки ЮНІСЕФ. Друге дихання Програми і її поширення не було б без того, що є тут. Володимир Борисович підняв це на державний рівень і ЮНІСЕФ не міг не відгукнутись на його призив відновити Програму, бо вона є флагманською по всьому світу. Більше 3 тисяч муніципалітетів є учасниками проекту», - говорить Артур Айвазов.

Міський голова Сергій Моргунов також повідомив, що з наступного року у рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» буде передбачено 1 мільйон гривень на реалізацію проектів для дітей та молоді.

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 2

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 3

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 4

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 5

 Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 6

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 7

Вінниця підписала Меморандум з ЮНІСЕФ - фото 8

Довідка.

Ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» — це глобальний рух, який об’єднує місцеву владу, громадянське суспільство та бізнес у досягненні консенсусу в ключових напрямах розвитку добробуту всіх дітей та молоді. З часу створення у 1996 році, до програми приєдналися понад 3000 муніципальних округів у 38 країнах на п’яти континентах. На сьогодні ініціатива «Громада, дружня до дітей та молоді» охоплює понад 30 мільйонів дітей.

29 березня 2018 року відбулося підписання Меморандуму щодо впровадження в Україні ініціативи «Громада, дружня до дітей та молоді» між ЮНІСЕФ, Урядом України та партнерами.

Партнерами ініціативи в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA); Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України; Міністерство соціальної політики України; Міністерство молоді та спорту України; Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України»; Асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація об'єднаних територіальних громад» та Громадська спілка «Національна молодіжна рада України».

Вiнниця.info