25 лют. 2015 12:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

29

0

Вінниця поки не буде «підганяти» ціни за проїзд в громадському транспорті

Вінниця поки не буде «підганяти» ціни за проїзд в громадському транспорті

 У місті поки що залишають діючі тарифи на проїзд в муніципальному транспорті 


Вінниця поки не буде «підганяти» ціни за проїзд в громадському транспорті

 В більшості обласних центрів України приватні та комунальні автоперевізники вже заявили про необхідність прийняття нових тарифів від 4 до 6 гривень. У Києві вже три тижні діють нові тарифи... Адже вартість палива на АЗС станом на вівторок склала антирекордні 24-26 гривень за літр...

«Заявок на нові тарифи виконком ще не отримував і тому Вінниця поки що буде возити пасажирів за нині діючими розцінками 2 гривні в електротранспорті та 3 в автобусах, - прокоментував можливе підняття цін на проїзд в.о. мера Сергій Моргунов. - Водночас маємо запаси палива і сподіваємось на посильну державну дотацію... Будемо тримати цю ціну скільки зможемо! Тому скорочення кількості автобусів на міських маршрутах не буде. По приватних перевізниках ситуація важка, бо подорожчало буквально все від запчастин до пального...».

Нагадаємо, що в місті щодня на лінії виходить 131 тролейбус, 74 трамваїв, 47 муніципальних автобусів та близько 260 приватних маршруток.

Щодо нового тарифу — 4 гривні на проїзд у міському автотранспорті, то за словами приватних перевізників,він все одно не покриє собівартості. Бо на різних маршрутах нині ціна перевезення коливається від 5,75 гривень до 6,20 гривень.

ВИННИЦА.info, матеріал Романа Ковальського