26 лип. 2016 12:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

94

0

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі

Вінниця шукатиме «родзинку» і  бренд, щоб просувати місто в Європі та світі


Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі

 У Вінниці в рамках проекту ПРОМІС (Партнерство для розвитку міст) взялись за розробку маркетингу та бренду міста. 26 липня провели перше засідання робочої групи, яка займатиметься розробкою стратегії просування міста в Україні, Європі та в світі.

«В нас стоїть нагальна проблема, в рамках реалізації «Стратегії 2020» - розробка брендингової та маркетингової стратегії м. Вінниці. Основна мета стратегії – це сучасне комфортне європейське місто позитивних усміхнених людей, але дуже важливо що це місто повинно бути з сприятливими умовами для розвитку бізнесу і мати достатньо серйозний позитивний імідж не тільки на теренах нашої держави, а й в Європі і всьому світі. Кажуть, якщо не ставити такої мети, то можна стояти на одному місці і не розвиватись. Цей позитивний імідж нам, територіальній громаді, треба фактично сформувати. Тому настав час працювати над маркетингом, а по простому як кажуть: як ми можемо продати наше місто і яким шляхом ми розвиватимемо його. Ми займались цим минулого року і три роки тому, було багато дискусій, але ми не змогли знайти якоїсь єдиної позиції з точки зору формування брендингу та маркетингу міста.

Я розумію, що це процес не одного дня, він дискусійний, але я маю надію що ми зі всім справимось», - зазначив мер Вінниці Сергій Моргунов.

Для того щоб створити бренд міста потрібно розказати про нього історію для цільової аудиторії, щоб пробудити інтерес до нього.

«Маркетингова стратегія це знаходження іміджу, правильного позиціонування міста, це серйозне завдання і справа не одного дня і місяця, як сказав мер. В результаті повинен бут продукт, який буде подобатись всім, або принаймні буде прийнятий всіма. Як знайти місце місту в сучасному глобалізованому світі, як визначити свої конкурентні переваги і знайти порозуміння всередині громади щодо спільних цінностей і спільних цілей? Саме над цим ми готові працювати з вами і допомагати вам. В нас є досвід федерації канадських муніципалітетів, попередні проекти в містах Кривий Ріг, Дніпро, Павлоград, в нас є експерти, які мають практичний досвід. Ми сподіваємось досягти з вами успіху в спільному баченні того, що собою являє Вінниця, яке місце Вінниця має займати в сучасній Україні, в сучасному світі», - говорить директор проекту ПРОМІС Олександр Кучеренко.

Головний радник з питань врядування проекту ПРОМІС Кейді Ворд відзначає що Вінниця вже має свій бренд, але його потрібно знайти та уніфікувати.

«Вінниця – прекрасне місто в центрі України, тут є прекрасна інфраструктура, багато університетів та багато конкурентних переваг.

Щодо бренду Вінниці, то він вже існує, ми просто його ще не знайшли. Україна є як держава, Вінниця є місто в цій державі. Вінниця вже має певний набір, свою культуру – політичну, економічну. Є елементи, які красномовно говорять про місто і є втіленням її бренду як такого. Я «прогуглила», що можна знайти про Вінницю, тобто це візуалізація міста, як воно виглядає. Спочатку я сформулювала пошук «відвідати Вінницю», не було цікавої інформації, тому сформулювала запит «туризм у Вінниці», було багато іміджевих фото. Після цього я написала «життя у Вінниці», пошук видав багато яскравих та привабливих фотографій, тому виникає бажання приїхати і відвідати місто. Насправді, громадянам і представникам бізнесу не складно знайти інформацію про місто, але потрібно сформувати позитивний імідж і бренд, який через такий простий пошук зможуть всі побачити», - говорить Кейді Ворд.

Дорожня карта з розробки маркетингової стратегії міста складається з трьох етапів – позиціонування міста, маркетингова комунікація та розробка дизайну самого бренду міста і створення пов’язаних з ним продуктів.

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі - фото 2

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі - фото 3

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі - фото 4

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі - фото 5

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі - фото 6

Вінниця шукатиме «родзинку» і створить бренд, щоб просувати місто в Європі та світі - фото 7

Вінниця.info