14 квіт. 2016 10:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

60

0

Вінниця стане учасником програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи

Вінниця стане учасником програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи

 В мерії підписали меморандум про співпрацю 


Вінниця стане учасником програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи

 14 квітня міський голова Сергій Моргунов підписав меморандум про співпрацю Вінниці з Українською мережею інтеркультурних міст Програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи.

«Програма підтримує міста в Європі, а також в Україні. Міста, які працюють плідно з своїми громадами в сфері суспільного життя, інтеграції, особливо в тих містах, де є багатогранна палєта етнокультурних різних національностей.

Щоб стати учасником нашої європейської мережі, потрібно пройти відбір на конкурентній основі, і мені приємно що Вінниця цей відбір пройшла. Минулого року була подана заявка,і зараз ми на етапі, що місто буде плідно співпрацювати з іншими містами в нашій мережі», - говорить керівник української мережі програми «Інтеркультурні міста», експерт Ради Європи Ксенія Рубікондо.

Вінницький міський голова зазначає, що в місті проживає 36 національностей, які є членами територіальної громади Вінниці.

«В Європі сьогодні стоїть питання адаптації біженців з сходу. І дуже важливо щоб була не асиміляція а інтеграція культури повноцінно відповідної культури в ті чи інші міста. Щоб була нормальне взаєморозуміння між різними національними групами.

В Україні ми зіткнулись з інтеграцією внутрішньо-переміщених осіб. Перше що ми відчули у Вінниці, це околи до нас переїхали сім’ї з Криму. Це важливе питання, як вони можуть комфортно проживати в місті і наше завдання територіальної громади - протягнути руку допомоги і бути відкритими до такого спілкування.

По нашій статистиці в місті проживає більше 36 національностей, то ж нам є над чим працювати», - говорить Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Довідка.

Програма «Інтеркультурні міста» Ради Європи працює з 2008 року. Включає в себе 48 країн-учасниць, разом з Україною. Має партнерів в Кореї, Мексиці.

Вінниця стане учасником програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи

Вінниця стане учасником програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи - фото 2

Вінниця стане учасником програми «Інтеркультурні міста» Ради Європи - фото 3

ВИННИЦА.info