5 жовт. 2010 09:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

42

0

Вінниця зобов’язалась економити електроенергію

Вінниця зобов’язалась економити електроенергію

У вінницькій мерії переконані, що членство в Асоціації «Енергоефективних міст України» для Вінниці буде не лише корисним, але й вигідним


Вінниця зобов’язалась економити електроенергію

Вінниця увійшла до складу членів Асоціації «Енергоефективних міст України».

Про це повідомляє Управління у справах ЗМІ та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради.

За повідомленням, також відбулось урочисте підписання «Угоди мерів» за участю комісара з питань енергетики Європейського Союзу Гюнтера Еттінгера.

Проекти, які розробляються з допомогою Асоціації «Енергоефективних міст України», отримують фінансову підтримку з боку Європейського Союзу.

На рівні Асоціації проходять тренінги, навчальні семінари та розробляється план дій з підвищення ефективності спожитої енергії. Також відбуваються тренінги щодо складання паспортів енергоефективності міст, які охоплюють усі галузі енергокомплексу.

Тому, переконані у вінницькій мерії, членство в Асоціації для Вінниці буде не лише корисним, але й вигідним.

За словами заступника Вінницького міського голови Володимира Кістіона, за допомогою «Угоди мерів» можна буде максимально ефективно реалізувати питання зменшення викидів шкідливих речовин в атмосферу, вирішувати питання охорони довкілля і природного середовища, а також ефективно використовувати енергоресурси.

«Ціль даної угоди - добровільне зобов'язання територіальних громад до 2020 року зменшити викиди шкідливих речовин (СО2) в атмосферу на 20%. Ця угода є першою, в якій Європейський Союз звернувся на рівні місцевих територіальних громад (до цього часу завжди працював із центральними органами виконавчої влади)», - зазначив В. Кістіон.

 

ВИННИЦА.info


0
0