10 лют. 2015 11:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

482

0

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків

 Хто, скільки і як платитиме податки на нерухомість у Вінниці 


Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків

 10 лютого Вінницька міська рада затвердила зональну схему м. Вінниці для встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,для об’єктів нежитлової нерухомості.

Відповідне рішення підтримали 34 депутати міськради.

Cтавки податку на нерухоме майно вінницькі підприємці сплачуватимуть диференційовано, відповідно до зон, в яких розташовано їх нежитлову нерухомість. У Вінниці визначено чотири такі зони. Зональний поділ розробляли виходячи із нормативно-грошової оцінки.

 Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків

Перша зона це центр міста, (на карті позначено жовтим кольором).У цій зоні ставка оподаткування є найвищою і становить 1,5 %. до мінімальної заробітної плати. За цією ставкою з 1 січня 2016 року оподатковуватимуть готелі, офіси, торговельні центри та будівлі для публічних виступів. Гаражі та інші будівлі, що розміщені в першій зоні оподатковуватимуть за ставкою 0,8%, а господарські будівлі за ставкою 0,4%.

 Друга зона (на карті позначена зеленим кольором). Це території районів, розміщених біля центру міста: частина Слов’янки, частина Поділля, кілька вулиць Старого міста, частина Замостя, частина Кореї та практично вся Вишенька. Ставка оподаткування комерційної нерухомості в другій зоні становить 1 % для готелів, офісів, торговельних центрів та будівель для публічних виступів. Гаражі та інші будівлі, що розміщені в першій зоні оподатковуватимуть за ставкою 0,6%, а господарські будівлі за ставкою 0,3%.

 Третя зона (на карті позначено синім кольором). Це практично вся інша територія в межах міста. У цій зоні ставка оподаткування третя – 0,5 % до мінімальної зарплати для готелів, офісів, торговельних центрів та будівель для публічних виступів. Гаражі та інші будівлі, що розміщені в третій зоні оподатковуватимуть за ставкою 0,3%, а господарські будівлі за ставкою 0,2%.

Четверта зона (на карті позначено червоним кольором) це фактично територія районів, яка за генпланом має увійти до меж міста. Четверта зона оподатковується за найнижчою ставкою - 0,25 % мінімальної заробітної плати для готелів, офісів, торговельних центрів; 0,15% для інших будівель і гаражів і 0,8% для господарських будівель.

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків - фото 2

Ставка оподаткування на 2015 рік становитиме 50%.

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків - фото 3 

Для стимулу підприємців у міськраді вирішили зробити пільгову ставку оподаткування майна на 2016 рік, для підприємців, які до 31 березня задекларують своє майно.

«Основна ставка оподаткування нерухомого майна встановлюється з 2016 року. На 2015 рік законодавець встановив 50% від максимальної ставки. Якщо до 31 березня підприємці та фізичні особи добровільно, самостійно задекларують в податковій своє майно, для цих осіб встановлять пільгову ставку. На 2016 рік оподатковуватимуть за ставкою 2015 року, тобто 50%. Це додатковий стимул», - роз’яснив в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

 Окрім того встановлено нульову ставку податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки релігійним організаціям, громадським об’єднанням. Також звільняють від сплати податку на майно з наступних об’єктів нежитлової нерухомості: відкриті площадки, рампи, платформи для відвантаження-розвантаження, площа яких перевищує 50 м. кВ. Також самостійно відокремлені підвали за виключенням підвалів, які є складовою об’єкта нерухомості, які не використовуються власниками з метою одержання доходів і їх площа перевищує 50 кв.м.

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків - фото 4 

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на "комерційну" нерухомість і визначили пільговиків - фото 5 

ВИННИЦА.info