19 берез. 2015 17:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

61

0

Вінницю «вичухують» після зими

Вінницю «вичухують» після зими

 Вінницькі комунальні служби розпочинають впорядковувати місто після зими


Вінницю «вичухують» після зими

 У Вінниці розпочинаються весняні роботи по прибиранню та благоустрою міста. Практично всі роботи комунальники планують виконати до травневих свят. Так, у планах – привести в належний стан сквери та бульвари, зони відпочинку, пам’ятні знаки, міські кладовища пофарбувати урни, очистити тротуари, дороги, решітки колодязів зливової каналізації. Також буде проведено санітарну обрізку дерев, здійснено запуск фонтанів та багато іншого. Про це йшлося сьогодні під час чергового засідання виконкому міської ради.

Про це повідомляє Департамент у справах ЗМІ та зв’язків із громадськістю Вінницької міської ради.

У минулому році працівники комунальних підприємств провели значну роботу по підготовці вулично-шляхової мережі міста до зими. Прибирання зелених зон та опалого листя в рази покращило стан зон благоустрою при виході із холодної пори року. Для належного відведення опадів у найбільш проблемних місцях комунальники відремонтували ділянки мереж зливової каналізації, а також очистили русла малих річок.

«Протягом цієї зими для посипання вулиць було використано більше трьох з половиною тон солі, дві тони відсіву та 11 тон бішофіту. Підрядні підприємства вивезли понад 500 м3 снігу з місць загального користування. Для утримання в належному стані Вінниці були задіяні міські комунальні підприємства: «Вінницьке шляхове управління», «ЕкоВін», «Міськсвітло», «Вінницязеленбуд», – розповідає заступник директора департаменту комунального господарства та благоустрою Юрій Павлінчук.

Також під час виконкому йшлося про заходи по підготовці до весняного періоду, більшість з яких має бути завершено до Великодня та травневих свят. Так, планується очистити тротуари, дороги, зливову каналізацію, помити та пофарбувати 410 урн та 14 тисяч м.п. турнікетів. Будуть приведені до належного стану п’ять скверів та бульварів, три зони відпочинку, 18 пам’ятних знаків, сім міських кладовищ, а також – ліквідовано три стихійні сміттєзвалища.

 Працівники комунальних підприємств проведуть омолоджувальну, формувальну та санітарну обрізку понад тисячі дерев, зроблять підсів 4587 м2 газонів. А також – очистять колодязі питної води, підготують три пляжних зони до купального сезону, розконсервують та запустять в роботу вісім фонтанів.

В.о. міського голови Сергій Моргунов закцентував увагу на важливості наведення ладу на прибудинкових територіях після зими, а також – тісній співпраці з Асоціацією органів самоорганізації населення у частині проведення суботників.

 Вінницю «вичухують» після зими

Вінницю «вичухують» після зими - фото 2

 Вінницю «вичухують» після зими - фото 3

 Вінницю «вичухують» після зими - фото 4

Вінницю «вичухують» після зими - фото 5

Вінницю «вичухують» після зими - фото 6

ВИННИЦА.info