22 жовт. 2021 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

125

0

Вінничан «накриває» штам «Дельта». На реабілітацію потрапляють важкі хворі

Вінничан «накриває» штам «Дельта». На реабілітацію потрапляють важкі хворі

З 41-го зразка, який направили у вірусолочіну референс-лабораторію ЦГГ МОЗ України, у 40 випадках виявлено мутований штам «Дельта».


Вінничан «накриває» штам «Дельта». На реабілітацію потрапляють важкі хворі

Чисельність хворих на коронавірусну інфекцію штаму «Дельта» на Вінниччині зростає. На поточному тижні з 41-го зразка, який направили у вірусологічну референс-лабораторію ЦГГ МОЗ України, у 40 випадках виявлено мутований штам «Дельта».

Те, що вірус став «агресивнішим» відчули не лише ковідні лікарні, але й заклади, що займаються реабілітацією та відновленням постковідних хворих. Пацієнти, які нині сюди поступають, важкі і потребують кисневої підтримки. Змінився і вік пацієнтів. Все частіше реабілітологам доводиться працювати з вінничанами молодого і середнього віку.

Про це Вінниця.info повідомили у Вінницькому обласному диспансері радіаційного захисту населення.

«Тривалість перебування пацієнтів у ковідних лікарнях подовжилась. До нас поступають важкі пацієнти із загостренням хронічних захворювань, з вираженим тромбозом. В лікуванні таких хворих потрібен комплексний підхід. Ці хворі виснажені, морально і фізично вимучені хворобою. Всі пацієнти, які до нас поступають, киснево залежні. Вони потребують кисневої підтримки. Підключаємо їх до концентраторів. З урахуванням того, які органи і системи постраждали найбільше, чи це серцево-легенева система, чи це печінка, чи це кишківник, чи це нервова система, підбираємо тактику лікування та реабілітації.

Вірус б’є по слабких місцях. В одних пацієнтів страждає мозок, в інших - судини ніг. Лікування призначаємо на підставі анамнезу, з яким пацієнт поступив, а також додаткових обстежень, які проводимо в нашому закладі.

Варто зазначити, що змінився і вік пацієнтів. До нас стали поступати люди молодого і середнього віку. «Дельта» вражає більш молодших людей. До нашого закладу поступило 12 вінничан з наслідками ковіду. Ми не можемо сказати, що ці люди перенесли ковід, саме, штаму «Дельта», але за нашими спостереженнями поступають дуже важкі хворі», - зазначила директор КНП «Вінницький обласний спеціалізований клінічний диспансер радіаційного захисту населення Вінницької обласної ради» Світлана Голодюк.

Вінничан «накриває» штам «Дельта». На реабілітацію потрапляють важкі хворі

Інформацію підтверджують і у Вінницькому обласному Центрі контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«На сьогоднішній день на території Вінницької області в переважній більшості циркулює мутований штам вірусу «Дельта», - повідомив завідувач відділу ДУ «Вінницький обласний Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Степан Томин.

Для виявлення циркуляції мутованого штаму «Дельта» на території Вінницької області Вінницький обласний центр контролю та профілактики хворб надсилав позитивні зразки у національну вірусологічну референс-лабораторію з кінця липня.

«На поточному тижні в черговий раз Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України надіслав 41 позитивний зразок у вірусологічну референс-лабораторію центру громадського здоров'я МОЗ України. Відповідно до отриманих результатів, з 41 зразка в 40 випадках виявлено мутований штам «Дельта».

Вірус «Дельта» було виявлено у 92-94% всіх протестованих зразків», - повідомив Степан Томин.

Вінничан «накриває» штам «Дельта». На реабілітацію потрапляють важкі хворі - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото архівна