15 жовт. 2019 12:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

69

0

Вінничан навчатимуть навичкам підтримки життя при зупинці серця

Вінничан навчатимуть навичкам підтримки життя при зупинці серця

Інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації будуть вчити вінничан і гостей міста навичкам базисної підтримки життя при зупинці серця


Вінничан навчатимуть навичкам підтримки життя при зупинці серця

16 жовтня у Вінниці, на Європейській площі з 12-ї до 14-ї години в рамках «Всесвітнього Дня Перезапуску Серця» інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації будуть вчити вінничан і гостей міста навичкам базисної підтримки життя при зупинці серця.

Про це Вінниця.info повідомляють організатори.

Інструктори ВРР проведуть серію показів алгоритму BLS з використанням автоматичних зовнішніх дефібриляторів на манекенах, окрім того, присутні на акції зможуть власноручно відпрацювати навички непрямого масажу серця і інших елементів алгоритму BLS. В цей день у медичному університеті, педагогічному коледжі і школі-ліцеї №7 також відбудуться лекції і демонстрації практичних навичок по підтримці життя особам з раптовою зупинкою кровообігу, організовані ВРР. Символом цього дня є складені у замок руки для проведення серцево-легеневої реанімації.

Кожного року близько у 400 тисяч європейців наступає раптова серцева смерть, з яких близько 350 000 випадків виникають поза межами лікарні (на вулиці, на роботі, в місцях відпочинку, торгових центрах тощо). На сьогоднішній день, менше ніж одна особа з десяти переживає раптову зупинку серця. Тільки в одному з п’яти випадків позалікарняної РСС проводиться серцево-легенева реанімація свідками події. Збільшення частоти спроб СЛР особами, що опинилися поруч з жертвою, з своєчасно проведеною дефібриляцією може щороку тільки в Європі врятувати близько 100 тисяч людей.

«Наша ціль, довести кожному громадянину необхідність володіння базовими навичками СЛР. Вони можуть бути застосовані у будь який час, в будь-якому місці і становити вагомий внесок в порятунок життя особи з зупинкою серця – як незнайомої людини, так і колеги по роботі чи члена сім’ї. Ми розкажемо що таке ланцюг виживаності при зупинці серця, навчимо розпізнавати зупинку кровообігу, покажемо як проводити реанімацію по алгоритму BLS, включаючи користування АЗД до приїзду «швидкої допомоги». Ми в черговий раз нагадаємо органам державної влади і місцевого самоврядування про актуальність проблеми РСС, їх ролі і обов’язку в забезпеченні безпеки життя громадян шляхом оснащенні публічних місць нашого міста автоматичними дефібриляторами», – повідомляють організатори.

Вінниця.info