15 лют. 2021 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

275

0

Вінничан просять не виганяти з під’їздів тварин, які зайшли погрітися

Вінничан просять не виганяти з під’їздів тварин, які зайшли погрітися

Холод змушує тварин постійно пересуватися з місця на місце, щоб не померти


Вінничан просять не виганяти з під’їздів тварин, які зайшли погрітися

За прогнозами синоптиків, на Вінниччині з 15 лютого очікується зниження температури повітря до 7 градусів морозу. А з вівторка, 16 лютого – до «мінус» 17-18 вночі. До кінця тижня на території області триматиметься морозна погода.

Вінничан просять у цей час не бути байдужими до безпритульних собак і котів, які в «люті» морози намагаються знайти хоч якийсь спосіб відігрітися. Холод змушує тварин постійно пересуватися з місця на місце, щоб не померти. Вони майже не сплять, втомлюються, втрачають енергію – все це часто призводить до загибелі.

На сайті Вінницької ОДА дали кілька порад, як піклуватися за безпритульними тваринами у сильні морози.

Якщо тварина заховалася від холоду у вашому під’їзді – не виганяйте її на вулицю, дайте можливість відігрітися. Якщо є можливість, то облаштуйте нічліг хоча б на вулиці, поділившись непотрібними ковдрами.

Не варто робити розтирання замерзлої тварини, адже можна пошкодити постраждалі при обмороженні тканини. Якщо ви помітили ознаки обмороження, бажано відвезти тварину на огляд до ветеринарного лікаря.

Один з найважливіших факторів виживання для безпритульних тварин взимку – харчування, адже вони не можуть зігрівати себе без енергії. Якщо є можливість, нагодуйте тварину теплою їжею та напоїть теплою водою.

Проведіть час з дітьми та змайструйте годівнички для птахів, наповніть їх зернами, що продаються у кожному зоомагазині або просто розвісьте шматочки сала на деревах у міських парках - це стане гарною підтримкою птахам та білочкам.

Ніколи не годуйте птахів хлібом, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info