18 берез. 2019 16:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

59

0

Вінничан просять розрахуватись за тепло, бо місто може залишитись без гарячої води та централізованого опалення

Вінничан просять розрахуватись за тепло, бо місто може залишитись без гарячої води та централізованого опалення

Вінничан просять розрахуватись за комунальні, бо місто може залишитись без гарячої води та централізованого опалення


Вінничан просять розрахуватись за тепло, бо місто може залишитись без гарячої води та централізованого опалення

«Вінницяміськтеплоенерго» нагадує про вчасну сплату за комунальні послуги не пізніше 20 числа щомісяця відповідно до укладеного договору. Зараз не всі споживачі вчасно сплачують за послуги. Про це вказує рівень розрахунку населення за послуги, спожиті в минулому місяці, який станом на сьогодні сягає лише 29%. Місто може залишитися без централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Про це повідомляє прес-служба «Вінницяміськтеплоенерго».

Споживачі зобов’язані сплачувати за комунальні послуги не пізніше 20 числа щомісяця відповідно до укладеного договору з підприємством та пункту 18 Постанови Кабінету Міністрів України №630 «Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення».

Крім цього, є споживачі, які ігнорують платіжки роками. Це призводить до накопичення загального боргу споживачів за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. А від рівня розрахунку споживачів за послуги залежить рівень розрахунку підприємства з НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ, який зараз на критичному рівні – 86%. 1 відсоток – це близько 25 мільйонів гривень.

Постановою Кабінету Міністрів України передбачено, що рівень розрахунку теплопостачального підприємства для виділення номінацій на природний газ для виробництва теплової енергіїповинен бути на рівні 90%.

Якщо до 1 квітня «Вінницяміськтеплоенерго» не збільшить рівень розрахунку з НАК «Нафтогаз України», мова може йти про відсутність номінацій на природний газ для виробництва теплової енергії і як наслідок – місто може залишитися без послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

Вкотре нагадують про необхідність вчасно сплачувати рахунки за спожиті послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання. Інакше на боржника чекає ряд санкцій:

  • штрафи;
  • пеня (з травня цього року);
  • внесення до єдиного реєстру боржників;
  • судовий та виконавчий збір;
  • заборона виїзду за кордон;
  • арешт майна;
  • неможливість отримати субсидію.

Таким чином, якщо споживач нехтує рахунками за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, то автоматично потрапляєте під ряд санкцій. І вже тоді замість суми за спожиті послуги, він сплачуватиме в рази більше.

Вінниця.info