7 лют. 2022 13:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

80

0

Вінничан вражає «Омікрон» - результати лабораторних досліджень

Вінничан вражає «Омікрон» - результати лабораторних досліджень

Із 20 позитивних зразків у 19 випадках виявлено мутований штам коронавірусу (Омікрон), та в 1-му випадку штам (Дельта)


Вінничан вражає «Омікрон» - результати лабораторних досліджень

ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» опублікував результати лабораторних досліджень проведених в референс-лабораторії вірусологічних досліджень.

Із 20 позитивних зразків виявлених 18-20 січня 2022 року в лабораторії обласного центру контролю та профілактики хвороб в 19 випадках виявлено мутований штам коронавірусу (Омікрон), та в 1-му випадку штам (Дельта).

З початку поточного року Штам (Омікрон) виявлений в 33 зразках біологічного матеріалу забраних у хворих жителів м.Вінниці, Бершадського Вінницького, Гайсинського, Іллінецького, Піщанського, Тростянецького, Томашпільського та Ямпільського районів.

«Результати лабораторних досліджень свідчать що на сьогодні саме із циркуляцією серед жителів області штаму (Омікрон) пов’язане зростання захворюваності на гостру респіраторну хворобу COVID-19», - повідомляють в установі.

За інформацією Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко, найближчі два тижні щоденний приріст зареєстрованих випадків COVID-19 може зрости до 60 000 на добу.

Нагадаємо, Вінницька область наближається до «червоного рівня» епіднебезпеки поширення коронавірусу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info