3 листоп. 2021 13:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

149

0

Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік»

Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік»

Відвідувачам розкажуть, що зараз уже зроблено на етапі реконструкції та що чекає на парк в майбутньому


Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік»

У Вінниці проведуть екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік». Відвідувачам розкажуть, що зараз уже зроблено на етапі реконструкції та що чекає на парк в майбутньому.

Про це йдеться в анонсі заходу.

Екскурсію проведуть в суботу, 6 листопада. Збір біля головного входу до парку о 12-й годині.

Нагадаємо, що наприкінці березня у Вінниці стартував ремонт парку «Хімік». Загальна площа капітального ремонту становить 2,4 гектара. Протягом півроку на території парку були виконані земельні та демонтажні роботи. Частково відреставровано вхідну групу, паркан і альтанку, а на центральній алеї вже укладено плитку й змонтовано сучасні led-ліхтарі. До завершення робіт планують облаштувати декілька зон.

Спершу реконструкцію парку оцінили у 30 160 610 гривень, але завдяки тендеру вартість робіт вдалось зменшити на понад 10 мільйонів – до 20 053 024 гривень. Зокрема, Уряди Німеччини та Швейцарії надали консультаційну та фінансову підтримку в розмірі 50 тисяч євро для впровадження цього проекту.

Нагадаємо, в червні минулого року повідомили, що реконструкцію парку «Хімік» почнуть з облаштування зовнішнього освітлення. На громадських слуханнях у червні 2019 року були затверджені зміни до детального плану території, після чого в місті перейшли до розробки проектно-кошторисної документації.

Того ж року у Вінниці представили фінальну концепцію парку «Хімік», над якою працювали урбаністи трьох команд і місцеві мешканці. Врешті, основою для майбутнього перевтілення локації став проєкт одеситів. Він передбачає створення оригінальної «лавки добросусідства», кількох дитячих майданчиків, спортивної зони та встановлення тренажерів.

Як у майбутньому виглядатиме парк

Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік»

Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік» - фото 2

Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік» - фото 3

Вінничан запрошують на екскурсію будівельним майданчиком парку «Хімік» - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото редакції