24 верес. 2020 17:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

168

0

Вінничан запрошують на онлайн-екскурсію до садиби Боруха Львовича

Вінничан запрошують на онлайн-екскурсію до садиби Боруха Львовича

Екскурсія відбудеться 25 вересня о 18:00.


Вінничан запрошують на онлайн-екскурсію до садиби Боруха Львовича

25 вересня о 18:00 Сергій Гула, заступник директора «Центру історії Вінниці», який «переселився» до садиби Львовича, проведе віртуальну екскурсію «В гостях у мецената». Екскурсія безкоштовна та не обмежена кількістю учасників, оскільки відбудеться в онлайн-форматі на фейсбук-сторінках Департаменту маркетингу міста та туризму, а також – «Центру історії».

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Департаменту.

«Борух Львович був одним із найзаможніших вінничан свого часу, репрезентував інтереси єврейської громади міста серед гласних міської думи. Заощадливий і водночас щедрий на благодійництво купець увічнив своє ім’я насамперед у металевих люках із власними ініціалами, а також завдяки ошатній садибі незвичної форми, що стала окрасою нашого міста й осередком освіти різних часів.

Учасники онлайн-екскурсії дізнаються, у якому історичному районі розташувалася садиба «сталевого короля» Вінниці. Почують історію його родини. Ознайомляться з різними періодами життя цього помешкання, зокрема часом перебування тут кабінету головного отамана УНР Симона Петлюри. Прогуляються кімнатами садиби та побачать, де збереглося оригінальне оздоблення»,– йдеться в дописі.

Нагадаємо, впродовж 25-27 вересня у Вінниці відбудуться екскурсії з нагоди Днів європейської спадщини.

Раніше ми писали, що «Центр історії Вінниці» переїхав до садиби Львовича.

Вінниця.info