12 берез. 2019 13:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

74

0

Вінничанам почали видавати субсидії «живими грошима». В «Ощадбанку» за три години відкрили близько тисячі рахунків

Вінничанам почали видавати субсидії «живими грошима». В «Ощадбанку» за три години відкрили близько тисячі рахунків

12 березня у відділеннях «Ощадбанку» вінничанам оформляють рахунки для нарахування субсидій


Вінничанам почали видавати субсидії «живими грошима». В «Ощадбанку» за три години відкрили близько тисячі рахунків

У Вінницькій області майже 259 тисяч домогосподарств отримують субсидію. Готівкова форма монетизації субсидій стосується майже 164 тисячі домогосподарств Вінницької області (майже 40 тисяч у м. Вінниці). З числа цих субсидіантів 110 тисяч - пенсіонери, які отримують допомогу разом з пенсією через «Укрпошту», решта – громадяни, які отримають субсидію через АТ «Ощадбанк». З 12 березня починається новий етап монетизації субсидій для не працюючих громадян та пенсіонерів, які отримують пенсії через «Ощадбанк». По Вінницькій області в 92 банківських відділеннях за три години відкрили близько тисячі рахунків, на які громадянам держава зарахує кошти на сплату житлово-комунальних послуг.

Про це під час спільного брифінгу повідомили директор департаменту соціальної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна та начальник філії Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк» Юрій Боковий.

Наталя Заболотна зазначає, що йдеться про субсидію, яка призначена з жовтня по 31 грудня 2018 року.

«В березні її починають отримувати «живими грошима», «на руки». З 4 березня субсидіанти, які є пенсіонерами почали отримувати субсидію разом з пенсіями двома шляхами:

  • якщо пенсіонер отримує пенсію через «Укрпошту», то з 4 березня пенсію видають з субсидією через пошту;
  • якщо пенсіонер отримує пенсію в банку, то через банк на картковий рахунок надходить з пенсією субсидія. Так до 25 березня пенсіонери зможуть отримати субсидію.

Сьогодні, з 12 березня, починається новий етап, який стосується не працюючих громадян та пенсіонерів, які отримують пенсії через «Ощадбанк». Вінницька область готова до нової процедури. В області по всіх банківських відділеннях присутні працівники соцзахисту, щоб надати консультації щодо субсидій», - говорить Наталя Заболотна.

Також керівник департаменту нагадала, що з березня відмінено обов’язковий платіж.

«Ми відкриваємо нашим клієнтам рахунки, на які буде зарахована субсидія на наступні місяці. Сьогодні з початку робочого дня, станом на 12.00 годину нами відкрито понад тисячу рахунків по області. Люди відразу в банку можуть сплатити і за комунальні послуги», - повідомив Юрій Боковий.

Вінничанам почали видавати субсидії «живими грошима». В «Ощадбанку» за три години відкрили близько тисячі рахунків

Тобто, людина відкриває рахунок, протягом доби їй зараховують на карту кошти. Посадовці зазначають, що гроші не обов’язково знімати в той же день, але за житлово-комунальні послуги розрахуватись необхідно.

«Кошти не обов’язково знімати в перші дні. Кошти повернуться назад в державу, якщо вони не будуть зняті протягом трьох місяців. Головне, розуміти, що субсидія це допомога держави на сплату житлово-комунальних послуг. Отримавши кошти вінничани повинні не забути сплатити за послуги, щоб не нарощувати борги», - зазначає Н. Заболотна.

Перерахунки субсидій через «Ощадбанк» планують здійснити до кінця березня. Якщо люди не встигнуть заплатити в березні за житлово-комунальні послуги, їм пеню не нарахують і субсидію не знімуть. Головне не наростити борг до травня.

«Часто запитують стосовно боргів. Про борги будемо говорити при призначенні субсидій на новий рік. В травні громадянам треба буде звернутись за субсидією. Якщо на той момент буде заборгованість за попередній місяць більше як 340 гривень, субсидія призначена не буде. Люди, які отримають пенсію в останні числа березня не повинні хвилюватись, пені не буде. Головне щоб на травень не наростити борги більше ніж 340 гривень», - повідомила Н. Заболотна.

Вінничанам почали видавати субсидії «живими грошима». В «Ощадбанку» за три години відкрили близько тисячі рахунків - фото 2

Вінничанам почали видавати субсидії «живими грошима». В «Ощадбанку» за три години відкрили близько тисячі рахунків - фото 3

Вінниця.info


0
0