20 січ. 2020 15:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Культура
0

103

0

Вінничанам покажуть виставку про зародження традицій українського війська

Вінничанам покажуть виставку про зародження традицій українського війська

Ознайомитися з роботами можна буде в холі Вінницької обласної державної адміністрації


Вінничанам покажуть виставку про зародження традицій українського війська

21 січня в холі Вінницької облдержадміністрації об 11 годині розпочнеться виставка Українського інституту національної пам’яті «Українське військо: 1917-1921». Проект має на меті розповісти про зародження військової традиції в Україні в непрості для неї роки, організацію війська, його легендарних командирів, роди військ, найвизначніші формації та бойові операції 1917-1921 років. Виставка присвячена також Дню Соборності України, що традиційно відзначають 22 січня.

Про це повідомляють організатори на сторінці заходу у «Фейсбук».

«Наразі одним з найважливіших атрибутів державності, гарантом безпеки та свободи є Збройні сили, які і зараз, через сто років після Української революції, охороняють наші кордони та вберігають від нападів сусіда. Сто років тому значення власного війська для України було надзвичайно важливим, адже молодій державі з перших і до останніх днів існування доводилось боротися з сусідською агресією. У вирі боротьби формувалося військо Української революції 1917-1921 рр. Воно увібрало в себе національні традиції минулих епох, але при цьому постійно змінювалося, пристосовуючись до викликів сучасності», - зазначають організатори виставки.

Виставку презентує Центральний міжрегіональний відділ Українського інституту національної пам'яті за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації, Вінницької обласної ради та Центру історії Вінниці.

Вхід на захід вільний.

Вінниця.info, фото зі сторінки заходу у «Фейсбук»