17 трав. 2022 14:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

95

0

Вінничанам роз’яснили як отримати адміністративні послуги та які з них доступні під час війни

Вінничанам роз’яснили як отримати адміністративні послуги та які з них доступні під час війни

Як війна позначилась на роботі адміністративних структур міста та як отримати відповідні послуги


Вінничанам роз’яснили як отримати адміністративні послуги та які з них доступні під час війни

У Вінниці центри надання адміністративних послуг продовжують працювати попри труднощі, спричинені війною. З понеділка по п’ятницю, з 9:00 години ранку і до 17:15 вечора тут приймають десятки, а подекуди і сотні відвідувачів. Перелік послуг, які вони можуть отримати, наразі становить більше 130.

Про те, як війна позначилась на роботі адміністративних структур міста та як отримати відповідні послуги роз’яснили у Вінницькій міській раді.

«Це переважно ті адмінпослуги, що надаються органами місцевого самоврядування, а з окремими державними поки доведеться зачекати. Через відсутність доступу до державних реєстрів сьогодні ЦНАПи не здійснюють реєстрацію місця проживання та нерухомості, а також не надають витяги з державного земельного кадастру. Такі обмеження встановили в Україні на час війни, щоб убезпечити громадян від несанкціонованого проникнення до бази персональних даних», - уточнює директорка департаменту адміністративних послуг Ірина Копчук.

Позначилась війна й на роботі ЦНАП «Прозорий офіс». З міркувань безпеки діє заборона на відвідування адмінбудівлі Вінницької міської ради, тож адміністратори щодня чергують на вулиці для консультування людей. Зокрема, вимушено переміщеним особам надають усю необхідну інформацію про те, куди звертатися, як реєструватися та де отримати довідку ВПО. Розповідають також про діяльність центрів гуманітарної допомоги.

Найбільш затребуваними серед відвідувачів Прозорих офісів МТГ сьогодні залишаються послуги соціального характеру та пенсійного забезпечення. Їх можна отримати в територіальних відділеннях ЦНАП «Вишенька» (пр.Космонавтів, 30) та «Замостя» (вул. Замостянська, 7).

Щодо паспортних послуг, то за ними слід звертатися як до вишенського та замостянського, так і до староміського відділення ЦНАП (вул. Брацлавська, 85). Також у територіальному відділенні «Старе місто» можна отримати послуги з реєстрації транспортних засобів та видачі посвідчень водія.

Нагадаємо також, що адміністратори центрального відділення, які надають послуги, тимчасово змінили місце прийому громадян. Наразі прийом відбувається за адресою м. Вінниця, вул. Пушкіна, 38. Попередній запис здійснюється через колцентр «Прозорого офісу»: (0432)65-50-50; (067) 000-26-61; (073) 000-26-61, або рецепціями територіальних відділень ЦНАП.

Зазначимо, що містянам рекомендують перш ніж рушати за адміністративними послугами звернутись до кол-центру ЦНАП для уточнення усієї необхідної інформації, в тому числі аби дізнатися про готовність документів, які були замовлені раніше.

Вінничанам роз’яснили як отримати адміністративні послуги та які з них доступні під час війни

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info