17 трав. 2022 21:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

114

0

Вінничанам розповіли про важливість щорічних онкологічних оглядів та де їх можна пройти

Вінничанам розповіли про важливість щорічних онкологічних оглядів та де їх можна пройти

Минулого року у 26% пацієнтів злоякісні новоутворення виявили вже у занедбаній стадії


Вінничанам розповіли про важливість щорічних онкологічних оглядів та де їх можна пройти

У Подільському регіональному центрі можна пройти онкологічний профілактичний огляд. Адже під час проходження вдається «впіймати рак» на ранній стадії. Або ж дізнатися, що людина здорова і може бути спокійною.

За словами медичної директорки ПРЦО з організаційно-медичної роботи Світлани Семенюк, минулого року у 26% пацієнтів злоякісні новоутворення виявили вже у занедбаній стадії. А у 18% пухлину діагностували саме під час профілактичного огляду.

«Ми звикли профілактичну діагностику відкладати на «потім», «з понеділка», «коли пройде коронавірус», тепер чекаємо «коли настане мир і Україна переможе». Як результат, торік у 26% пацієнтів ПРЦО злоякісні новоутворення були виявленні у занедбаній стадії. І лише у 18% хворих пухлину діагностували під час профоглядів. Тобто лише кожен п’ятий вінничанин дізнався про свій діагноз не маючи скарг, коли його нічого не боліло і вчасно розпочали лікування.

Це переконливий приклад, що профілактичні огляди необхідні. А тому, якщо ви в умовно безпечному місці і маєте можливість пройти обстеження, то не відкладайте його. Бо не втрачений час – запорука успішного лікування. Тим більше, що чимало медичних послуг зараз безкоштовні за наявності електронного направлення від лікаря», – каже Світлана Семенюк.

Електронне направлення діє у період впродовж одного року від створення. Але обстеження чи отримання консультації спеціаліста цінне вчасно!

Записатися на прийом до онколога Подільського регіонального центру можна в кол-центрі лікарні за номерами:

(0432)65-52-71

067-45-52-460

050-01-05-805

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info