24 лют. 2020 15:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

84

0

Вінничанам відповіли на петиції щодо закриття парковки навпроти музею ім. Миколи Пирогова

Вінничанам відповіли на петиції щодо закриття парковки навпроти музею ім. Миколи Пирогова

Вінницька міська рада відповіла на петиції вінничан щодо закриття парковки на Вишеньці


Вінничанам відповіли на петиції щодо закриття парковки навпроти музею ім. Миколи Пирогова

24 лютого Вінницька міська рада відповіла на петиції вінничан щодо закриття парковки на Вишеньці.

В одній петиції люди просили закрити парковку навпроти музею ім. М. Пирогова в нічний час, мовляв там «банда» збирається на нічні дискотеки. Інші ж написали звернення з проханням не закривати стоянку, а облаштувати її смітниками і зробити в іншому місці майданчик для дріфтерів.

У міській раді повідомили, що для встановлення шлагбауму при заїзді на паркувальну зону музею-садиби М. І. Пирогова відсутні нормативні підстави.

Одночасно повідомляємо, що в даний час виконавчими органами міської ради на адресу Управління патрульної поліції у Вінницькій області направлено лист щодо попередження правопорушень водіями транспортних засобів в нічний час на перехресті вул. Пирогова – Юності.

«За правилами благоустрою території міста Вінниці, заборонено перекривати проїзди загального користування, будь-якими засобами без відповідного на те дозволу, виданого в установленому порядку.

Відповідно до вищевикладеного, для встановлення шлагбауму при заїзді на паркувальну зону музею-садиби М. І. Пирогова відсутні нормативні підстави. Одночасно повідомляємо, що в даний час виконавчими органами міської ради на адресу Управління патрульної поліції у Вінницькій області направлено лист щодо попередження правопорушень водіями транспортних засобів в нічний час на перехресті вул. Пирогова – Юності», – йдеться у відповіді на петицію щодо закриття парковки.

Щодо пропозиції не закривати стоянку, а облаштувати її смітниками і відвести окреме місце для дріфтерів, вінничанам порадили подати проект до бюджету громадських ініціатив.

«Для встановлення шлагбауму при заїзді на паркувальну зону музею-садиби М. І. Пирогова відсутні нормативні підстави, тому перекриття вищевказаної паркувальної зони не планується. На даний час урни для сміття встановлюються першочергово на зупинках громадського транспорту. Додатково облаштовуються урнами території на яких проводяться масові заходи, а також центральна частина міста з інтенсивним пішохідним рухом.

Вирішення питання влаштування окремого спеціального місця для підвищення навиків керування транспортних засобів можливе шляхом подання зазначеного проекту до бюджету громадських ініціатив. У разі позитивної оцінки даного проекту, він буде винесений на голосування мешканців міста. Порядок подання проектів до бюджету громадських ініціатив розміщено на сайті Вінницької міської ради в розділі «Бюджет громадських ініціатив Вінниці», – йдеться у відповіді на петицію.

Вінниця.info