19 серп. 2019 13:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

87

0

Вінничанам, які мають у власності дорогий автомобіль, в ДФС нагадують про податок. За затримку сплати – штраф і пеня

Вінничанам, які мають у власності дорогий автомобіль, в ДФС нагадують про податок. За затримку сплати – штраф і пеня

Вінничанам нагадують про граничний термін сплати транспортного податку


Вінничанам, які мають у власності дорогий автомобіль, в ДФС нагадують про податок. За затримку сплати – штраф і пеня

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує власникам дорогих автівок віком не старше 5 років (з моменту виробництва), середньоринкова вартість яких перевищує 375 мінімальних заробітних плат понад (1,564 млн. грн), що 29 серпня завершується граничний термін сплати транспортного податку.

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області.

З повним переліком дорогих автомобілів, середньоринкову вартість яких формує Мінекономіки враховуючи такі дані як марка, модель, рік випуску, тип двигуна, об'єм двигуна, тип коробки передач, пробіг тощо, можна ознайомитись на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі.

Ставка транспортного податку на рік складає 25000 грн за автомобіль. Власникам кількох автомобілів, котрі підпадають під оподаткування, податок потрібно сплачувати за кожен із них.

В фіскальній службі відзначають, що з моменту отримання від контролюючого органу повідомлення-рішення, у власника є 60 днів для сплати транспортного податку.

Також звертають увагу тих власників автомобілів, які за вказаними параметрами підпадають під об’єкт оподаткування, але до 01 липня поточного року, в силу різних причин (у т.ч. через невідповідність зареєстрованого місця проживання із фактичним) не отримали повідомлення-рішення, на необхідність негайно звернутися до органу фіскальної служби за місцем проживання для сплати належної суми податку. Адже за затримку оплати до 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати, передбачено штраф у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу, а при затримці оплати понад 30 календарних днів – штраф 20%. Одночасно, на суму не сплаченого податку нараховується пеня у порядку, визначеному ст. 129 Податкового кодексу України.

Всю необхідну інформацію можна отримати у Центрах обслуговування платників. У Вінниці ЦОП знаходиться по вул. Костянтина Василенка, 21, тел. (0432) 55-67-01.

Вiнниця.info