24 серп. 2022 10:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Культура
0

176

0

Вінничанка Марія Рябошапка внесена у книгу «Майбутнє України – талановиті діти»

Вінничанка Марія Рябошапка внесена у книгу «Майбутнє України – талановиті діти»

У 2022 році, рішенням міського виконавчого комітету, юна вінничанка внесена у книгу «Майбутнє України – талановиті діти» - до розділу «Талановиті діти Вінниччини».


Вінничанка Марія Рябошапка внесена у книгу «Майбутнє України – талановиті діти»

Майстерне виконання складних музичних композицій, вправна гра на фортепіано і неймовірний артистизм. Талант Марії Рябошапка підкорює глядачів. У 2022 році, рішенням міського виконавчого комітету, юна вінничанка внесена у книгу «Майбутнє України – талановиті діти» - до розділу «Талановиті діти Вінниччини».

Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Дівчинка навчається у Вінницькій дитячій музичній школі №2. Заклад став місцем, де вона може реалізувати всі свої творчі уміння, бути собою та постійно вдосконалюватися. Колекція нагород Марійки постійно поповнюється грамотами та дипломами шкільного, міського, всеукраїнського та міжнародного рівнів. За високі досягнення портрет дівчинки розмістили на «Дошці пошани» музичної школи.

Творчий шлях піаністки розпочався у п’ятирічному віці, коли мама привела її до музичної школи. Перші два роки Марійка займалася у групі раннього естетичного розвитку «Бджілки» за авторською методикою викладачки ВДМШ № 2 Тетяни Синявської. Згодом, під її ж керівництвом, почала відвідувати заняття з фортепіано і цьогоріч уже перейшла до п'ятого класу.

Наставниця повідомила, що Марія багато часу приділяє удосконаленню майстерності гри на фортепіано. У процесі навчання розкрилися її таланти: артистизм, емоційність та гарний спів, що дозволяє дівчині ще краще виконувати всесвітньовідомі твори.

«Марійка, коли вперше прийшла на заняття, відразу ж спіймала ніжні нотки фортепіано, які наповнили її маленьке сердечко. Дівчинка щодня вдосконалюється, постійно у творчих пошуках, любить підбирати мелодії, вчиться імпровізувати», – каже викладачка ВДМШ № 2 Тетяна Синявська. І додає, що вона ж у свою чергу робить усе, щоб знайти індивідуальний підхід до дитини та допомогти їй розкрити весь свій творчий потенціал.

Нагадаємо, нещодавно Марія Рябошапка посіла І місце у дистанційному Міжнародному двотуровому фестивалі – конкурсі мистецтв «Феномен From Ukraine» (м. Харків). Він відбувся дистанційно, а частину конкурсних внесків організатори перерахували на допомогу ЗСУ.

Вінничанка Марія Рябошапка внесена у книгу «Майбутнє України – талановиті діти»

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ВМР