13 жовт. 2021 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

125

0

Вінничанка пропонує почати будівництво школи на «Академічному»

Вінничанка пропонує почати будівництво школи на «Академічному»

Зареєстрували петицію


Вінничанка пропонує почати будівництво школи на «Академічному»

Вінничанка Ірина Українець зареєструвала петицію, в якій пропонує прискорити процес будівництва школи у мікрорайоні «Академічний». За словами авторки петиції, міська рада має виділити кошти вже наступного року та розпочинати будівництво.

«Мікрорайон Академічний ще не забудований навіть на половину, але кількість учнів кожної вікової категорії достатня для заповнення школи вже сьогодні! Жителі цього мікрорайону за місцем проживання відносяться до гімназії №24 (нова школа на Поділлі).

Минулого року до гімназії вступило 9 перших класів (у той час вул. Пирогова входила у список тих, хто навчатиметься в гімназії). Цього ж року вулицю Пирогова віднесли до школи №16. Але й це не допомогло. Навіть за таких умов гімназія у 2021 році «набрала» 10 перших класів, встановивши рекорд у Вінниці !

Думаю, не потрібно уточнювати, що школа на таку кількість класів не розрахована. Через цю ситуацію не всі класи мають групу продовженого дня. Як справлятись працюючим батькам у такому випадку, невідомо. Так скільки перших класів набереться ще через 2 роки, коли на Академічному та Поділлі заселяться ще 5-6 будинків? І яким вулицям тепер потрібно буде відмовити у навчанні в цій школі, щоб вмістити дітей? А через 6 років?

Забудова школи на Академічному все одно планується (правда, через 10 років). Пропоную прискорити цей термін: виділити кошти вже наступного року та розпочинати будівництво», – йдеться у петиції.

Наразі петиція зібрала 3 підписи. Щоб її розглянули у міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Згідно із рішенням виконкому, опублікованим на сайті Вінницької міської ради за 2 квітня 2020 року, у житловому районі «Академічний» побудують декілька об’єктів соціальної інфраструктури. Там з’являться два дитячих садочки, кожен з яких буде розрахований на 12 груп. Також збудують дві школи на 24 та 33 класи.

Нагадаємо, в мікрорайоні «Академічний» планують збудувати ще один дитячий садочок на 12 груп, а також торговельний центр. Мова про ще один дитячий садочок в мікрорайоні «Академічний», йшла ще минулого року. Тоді виконавчий комітет Вінницької міської ради прийняв рішення, яке дозволяє забудовнику приступити до процесу проектування.

Договір про забудову території затвердили між виконавчим комітетом міської ради та концерном «Поділля».

Дитячий садок «Пазлик» – перший дитсадок «Академічного», відкрили у 2017 році. Заклад розрахований на 7 груп. Другий дитячий садок будуватиметься в «Академічний» згідно плану забудови району.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info