2 листоп. 2020 09:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

76

0

Вінничанка просить відновити партнерські пологи у медзакладах Вінниці

Вінничанка просить відновити партнерські пологи у медзакладах Вінниці

За словами авторки петиції, навіть після пом’якшення карантину партнерські пологи досі під забороною


Вінничанка просить відновити партнерські пологи у медзакладах Вінниці

Вінничанка зареєструвала петицію, в якій просить відновити партнерські пологи у медичних закладах обласного центру. За словами авторки петиції, навіть після пом’якшення карантину партнерські пологи досі під забороною.

«Прошу звернути увагу на права проділь, та дозволити партнерські пологи у пологових будинках м.Вінниця.

Згідно з інструкцією організації профілактики внутрішньолікарняних інфекцій в акушерських стаціонарах затвердженної МОЗ України від 10.05.2007 №234 п. 2.6. Медичний персонал акушерського стаціонару дозволяє присутність партнера не більше 2 осіб (чоловіка, членів родини, близьких) на пологах відповідно до порядку, затвердженого головним лікарем ЗОЗ з урахуванням бажання роділлі. Додаткове медичне обстеження родичів не проводиться. Присутність членів родини за наявності в них туберкульозу або гострих проявів інфекційного захворювання в акушерському стаціонарі не допускається. Особи, присутні при пологах, повинні бути в чистому домашньому одязі та змінному взутті.

Але не зважаючи на вище вказані норми законодавства, пологові будинки м.Вінниці забороняють проведення партнерських пологів, що в свою чергу є порушенням прав. Жодних рекомендацій що до заборони проведення партнерських пологів, від МОЗ чи ВООЗ нема. На прохання пояснити якими законодавчими нормами керуються пологові будинки, ясної відповіді отримано не було, лише загальні фрази. А також навіть при пом’якшені карантину, партнерські пологи не дозволили!», – йдеться в петиції.

Нагадаємо, петицію з подібним вмістом зареєстрували ще в травні. Тоді в міській раді відповіли, що на території країни продовжує діяти карантин у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Тому медичні заклади мають право приймати відповідні обмежувальні заходи.

Разом з тим, в Законі України йдеться, що «кожний громадянин України має право на кваліфіковану медичну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря, вибір методів лікування відповідно до його рекомендацій і закладу охорони здоров'я». Тому вінничанам радять звернутися за роз’ясненнями саме до адміністрації пологового будинку.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info