16 серп. 2019 18:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

54

0

Вінничанка просить видавати грошову компенсацію батькам на придбання підгузків для дітей з інвалідністю

Вінничанка просить видавати грошову компенсацію батькам на придбання підгузків для дітей з інвалідністю

Жінка пояснює, що медичні установи невчасно видають підгузки, меншу кількість, ніж потрібно, а також неякісні


Вінничанка просить видавати грошову компенсацію батькам на придбання підгузків для дітей з інвалідністю

Вінничанка Ірина Бобровська звернулася до міської ради із пропозицією видавати батькам грошову компенсацію на придбання підгузків для дітей з інвалідністю.

Жінка пояснює, що медичні установи невчасно видають підгузки, меншу кількість, ніж потрібно, а також неякісні, тому що в більшості дітей – викликають алергічні реакції. Тому вона пропонує, щоб кошти видавали батькам, а вони самі обирали на свій розсуд, що їм купувати.

«Нашим дітям, якщо вони цього потребують, медична установа має видавати щомісячно підгузки. Але видають їх не щомісяця, не в тій кількості, яка потрібна дитині. Не всім підходять підгузки саме того виробника, що пропонує медична установа. Наприклад, у дітей можуть бути алергічні реакції До того ж, підгузки видаються далеко не тій кількості, яка потрібна дитині Мають видавати у кількості потреб дитини (4-5шт), а видають 1 шт. на добу, що критично не вистачає.

Підгузки жахливої якості, часто викликають алергічні реакції і не виконують своєї функції, і цим ще більше ускладнюють догляд за такими важко хворими дітками.

Батьки неодноразово скаржились на якість підгузків, на невідповідність з розмірами, на несвоєчасну видачу, але безрезультатно. При проведенні тендеру на закупівлю підгузок, представники від батьків та громадських організацій відсутні. Не завжди є контроль за своєчасною поставкою продукції, не приймаються міри щодо затримки видачі. Перші місяці нового року, в більшості лікарнях взагалі не видають підгузки.

Практика грошової компенсації батькам на придбання підгузок гарно себе зарекомендувала і працює у багатьох містах України. Тому просимо, щоб не медичний заклад видавав підгузки, а замість того батькам надавалась грошова компенсація: на 3-4 пачок на місяць, щоб батьки могли придбати на свій розсуд саме від того виробника, які найкраще підходять конкретній дитині та коли в них є потреба», – йдеться в петиції.

Наразі петиція зібрала 9 підписів, із 350 можливих.

Вінниця.info