29 берез. 2021 14:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

129

0

Вінничанка провела віртуальну екскурсію з Йорданії і розповіла про карантин

Вінничанка провела віртуальну екскурсію з Йорданії і розповіла про карантин

Світлана Радостєва: Кожну п’ятницю ми весь день сидимо вдома, не маємо права виходити на вулицю


Вінничанка провела віртуальну екскурсію з Йорданії і розповіла про карантин

Вінничанка Світлана Радостєва, яка живе з чоловіком та сином в Йорданії у місті Ірбід, провела для українців віртуальну екскурсію з країни, до якої переїхала три роки тому. В програмі «Сніданок» на каналі «1+1» Світлана розповіла, наскільки Йорданія відрізняється від України і які карантинні обмеження діють в країні.

«Поки весь світ на локдауні, а кордони залишаються закритими, ми продовжуємо наші віртуальні подорожі. Сьогодні вирушаємо до Йорданії. Офіційна назва - Йорданське Хашимітське Королівство. Це країна з суворим кліматом. Тут суха, спекотна погода майже цілий рік. 90% території пустелі та напівпустелі. Лісів і води, менше, як 1%», - почали розповідь ведучі «Сніданку».

До речі, Світлана наша колега, до переїзду в Йорданію працювала журналісткою Вінниця.info.

«Йорданія дуже відрізняється від України. Перше, на що звернула увагу, це те, що тут люди дуже гостинні. Тут тебе запрошують в гості кожного дня. Приходять гості кожного дня. Навіть в десять вечора…», - ділиться враженнями Світлана.

Вінничанка розповіла і про карантин в країні. Як там суспільство переживає обмеження.

«В нас карантин суворий. Кожного дня з 19.00 години вечора до 06.00 ранку ми не маємо права виходити на вулицю взагалі. Мають право виходити тільки медики зі спеціальним посвідченням, поліція, військові. Інші люди не мають права виходити на вулицю.

До 18.00 години працює все – магазини, кафе. Крім кальянних і спортзалів. Після 18.00 кафе працюють на доставку. Крім цього, кожну п’ятницю, аж до 17 травня в нас «закритий день». Весь день ми не маємо права виходити на вулицю. Тобто, весь день сидимо вдома», - каже Світлана.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title