5 листоп. 2021 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

109

0

​Вінничанка вимагає відокремити смуги для електросамокатів. Петиція

​Вінничанка вимагає відокремити смуги для електросамокатів. Петиція

Вінничанка Тетяна Медведчук пропонує створити окремі доріжки та обладнані місця для пересування містом на електросамокатах. Вінничанка зареєструвала петицію на сайті Вінницької міської ради.


​Вінничанка вимагає відокремити смуги для електросамокатів. Петиція

Вінничанка пропонує створити окремі доріжки та обладнані місця для пересування містом на електросамокатах.

Відповідну петицію Тетяна Медведчук зареєструвала вчора на сайті Вінницької міської ради.

«Люди на самокатах створюють проблеми як для пішоходів, так і для водіїв автомобілів через відсутність чітких правил дорожнього руху для даних транспортних засобів та визначених обладнаних місць для їх пересування, а на дорогах все частіше трапляються транспортні пригоди, зокрема, за участю пішоходів та велосипедистів. Врегулювання даного питання значно мінімізує можливі негативні наслідки, а також захистить як самих користувачів електросамокатів, так і інших учасників руху», - зауважила у своїй петиції Тетяна Медведчук.

Наразі петицію вінничанки підтримали лише троє вінничан. До кінця збору підписів залишилось 13 днів.

Втім, проблема, на думку вінничан, не лише у відсутності окремих доріжок для пересування людей на самокатах, але й у відсутності парковочних місць для цього виду транспорту.

Нагадаємо, влітку у Вінниці велосипедист травмувався через полишений поряд з велодоріжкою електросамокат.

Випадки, коли полишені будь де самокати створюють небезпеку для вінничан, непоодинокі.

«Я також якось мало не налетів на такий самокат, залишений на велодоріжці по проспекту Космонавтів. Ввечері його взагалі не було видно. Щось не продумали, коли запустили прокат самокатів. Лишати ті самокати де завгодно ніяк не можна», - вважає вінничанин Руслан Паламарчук.

Тієї ж думки і вінничанин Олег Петрик.

«Повиннi бути вiдведенi спецiальнi парковочнi мiсця для цього транспорту. Такi, як для велосипедiв, коли береш напрокат. Якщо таких мiсць немає, то i цього транспорту не повинно бути», - зауважив він.

Нагадаємо, зламаний навпіл електросамокат валявся нещодавно у центрі Вінниці. Неподалік – скло розбитої пляшки від горілки. Все це - у середмісті на заметеній і прибраній двірниками вулиці, де є камери відеоспостереження.

Наприкінці жовтня за допомогою GPS і відеокамер у Вінниці в районі Аграрного університету знайшли підлітків, якірозтрощили шерінговий електросамокат.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналіhttps://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info