15 серп. 2022 17:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

192

0

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»

Вінничанка Юлія Пивовар спортсменка-любителька. Дівчина займається бігом понад 4 роки, має медалі зі змагань, і вважає заняття не тільки своїм хобі, а й ліками проти стресу. Сьогодні ж улюблений вид спорту Юлії допомагає у реалізації благородної цілі – зборі коштів на автомобіль для захисників.


Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»

Вінничанка Юлія Пивовар спортсменка-любителька. Дівчина займається бігом понад 4 роки, має медалі зі змагань, і вважає заняття не тільки своїм хобі, а й ліками проти стресу. Сьогодні ж улюблений вид спорту Юлії допомагає у реалізації благородної цілі – зборі коштів на автомобіль для захисників.

Кореспонденту Вінниця.info Юлія розповіла, кожен може займатися бігом і долати великі дистанції. Для початку достатньо лише бажання та системності у тренуваннях.

Біг допомагає боротися зі стресом

«Я бігала до 60 кілометрів, а починала з 3 кілометрів. Коли люди кажуть, що це неможливо. Насправді – це можливо. Просто треба систематично займатися, зрозуміти для чого тобі біг. А біг зараз під час війни - як антидепресант. Він допомагає розвіятися, налаштувати свої думки, заспокоїтися. Коли почалась війна в мене взагалі супротив був. Як я буду бігати, а хлопці будуть воювати. Було таке. Зараз стало зрозуміло, що ми робимо собі гірше, коли не займаємося. Бо біг допомагає ясніше мислити і дивитись на стрес по іншому. І я закликаю всіх, хто не бігав, починати бігати. В цьому нічого складного. Починати з 1-2 кілометрів і поступово добавляти кілометраж і все в них вийде», - розповідає Юлія.

Благодійний ультрамарафон

З любові до бігу народилася й ідея благодійного ультрамарафону. Бо близькі люди спортсменки наразі боронять нашу державу від окупантів на передовій.

«В мене зараз на передовій воюють брат і кум. І от кум збирав на автомобіль кошти, бо вони зараз знаходяться в Слов’янську на першій лінії. Їм катастрофічно не вистачає автомобілів, тому що навіть вивезти поранених, привезти їх не має на чому. Він збирав кошти і не зміг назбирати необхідну суму. Він назбирав 52 тисячі і все.

Я розмовляла із ним, і почула в його голосі зневіру в людей. Каже, я не знаю, що буду робити, чи роздавати людям, чи ремонтувати машини, які є. Каже, що людям простіше випити пива, ходити гуляти, а не допомагати тим, хто виборює для них це мирне життя. Люди там собі комфортно живуть, а ми тут не маємо змоги навіть води собі привезти.

І мені хотілося йому якось цю віру в людей повернути. Хотілося допомогти. І я все думала, як же я можу зібрати кошти? За те що я є така гарна, мені грошей не дадуть. Зараз стільки людей збирає гроші. Та й здавати мені кошти, людям які мене просто не знають, теж не надто просто. Тому я вирішила привернути загал тим, що я буду бігти. Адже я є любителем бігу. Я бігаю з клубами, які мене вчора підтримували і я вирішила, що пробіжу 50 кілометрів. Про це я написала в нашій біговій групі і мене підтримали», - розповідає спортсменка.

Долаючи кілометри і біль

Втім, біг, навіть для фаната цього виду спорту, був не простим випробуванням. Адже минулого року вінничанка дістала травму ноги, коли долала дистанцію в 60 кілометрів. Тож приймала рішення розуміючи, що благодійний забіг просто не вдасться.

«За допомогою преси я вирішила проанонсувати і влаштувати такий забіг на 50 кілометрів. Адже людина, яка хоче вкрасти гроші, точно не піде в пресу, щоб заявляти про це.

Мої друзі підтримали мене, вже майже місяць ми збираємо кошти. І вчора, 14 серпня, ми пробігли дистанцію у 50 кілометрів.

Ми бігли від арки до Турбова. Так у нас вийшло 26 кілометрів. І бігли назад, 24 кілометри в нас вийшло. Разом подолали відстань у 50 кілометрів. На фініш добігли до Будинку офіцерів. Спочатку думали назад до арки повернутися, але вирішили, що хочемо вшанувати пам'ять всіх загиблих у Вінниці 14 липня і висловити свою підтримку всім, хто постраждав того дня. Адже ми збираємо кошти на ЗСУ, і наш забіг став таким символічним», - поділилася Юлія.

Забіг заради збору коштів на авто для захисників, зайняв з 6 ранку до 12.30, з зупинками. Подолати велику дистанцію для любителів, допомогли друзі Юлії. У супроводі були люди на машині, які підвозили воду і їжу.

«Було важко. В мене боліла нога, я пила знеболюючі два рази. Перев’язувала ногу еластичним бинтом. До обіду тим паче стало ще й досить жарко, тож був й невеликий перегрів. Бігти під сонцем взагалі важко. Тож до кінця нога в мене боліла. Насправді, думала що буде, ще гірше. Але нормально. Зрозуміло, що сьогодні в мене крепатура, і травма болить, але все ж таки, люди почали скидати більше!», - пояснила спортсменка.

Збір коштів продовжується

Буквально за два останніх дні люди задонатили 20 тисяч гривень і наразі збір коштів триває.

«Наразі збір продовжується. Я особисто хотіла б зібрати 100 тисяч. Це було б дуже добре! Я дуже переживаю, тому що курс долара може рости, і ці гроші можуть знецінюватися, тож подумую пізніше зняти цю суму і перевести гроші в долари, аби не втратити те, що уже зібрано.

Знаєте, мене люди питають, а чому ви не кажете, який повинен бути автомобіль, а де ви його збираєтеся придбати і так далі. Адже я несу за цей збір відповідальність. А я кажу, ви розумієте, що ми коли почали збирати кошти, ми зрозуміли, що люди не здають. Здають, але дуже мало і дуже повільно. Тому ми просто не знали, скільки ми можемо реально зібрати.До того ж курс почав рости. Тож ми просто не знали куди рухатися», - поділилася дівчина.

Вінничанка впевнена, допомагати захисникам України – це обов’язок для кожного громадянина. Просто стояти осторонь сьогодні неможна.

«Зараз дуже багато зборів. І я поважаю кожний збір. Бо люди збирають для своїх близьких, хто зараз на передовій. Це наші рідні-близькі. В кого ж рідні і близькі люди не воюють, в мене складається таке враження, що вони собі так говорять: «А в мене нікого там немає. Ну знайомі і знайомі». Тобто є люди які жили і продовжують жити, наче як до війни. Це мене обурює в якомусь сенсі. Тому що їхнє спокійне життя залежить від тих людей, які зараз на передовій. І коли збирають на дрони чи ще на щось, люди повинні розуміти, що потрібно донатити і на автомобілі, бо ці машини можуть врятувати комусь життя.

Бійці зараз знаходяться під обстрілами. В полях. І якщо в них є машина, вони можуть проїжджати болота, чи захаращені місцини, вони можуть врятувати когось і вивезти з під обстрілу. Так людина може бути пораненою, але вона буде живою. Людині врятують життя! І це дуже важливо.

Я хотіла б, щоб вінничани, які не є свідомими в цьому плані, щоб вони замислилися про те, що всі ми повинні віддавати хоча б 10 частину від наших доходів на те, що ми спокійно живемо.

Донатити на армію необхідно. Це обов’язок кожного українця, бо в нас йде війна. І якщо ми не воюємо, якщо є можливість ходити на роботу, займатися своїми справами, то ми повинні допомагати тим, хто зараз бориться за наше мирне життя», - повідомила Юлія.

З дозволу вінничанки публікуємо карту для збору грошей на автомобіль для бійців.

Приват банк:

Пивовар Юлія

5168757396040257

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»  - фото 2

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»  - фото 3

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»  - фото 4

Вінничанка, яка пробігла 50 км для збору коштів на автомобіль для захисників: «Обов’язок кожного українця - допомагати тим, хто зараз на передовій»  - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Юлії Пивовар