17 груд. 2020 16:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

124

0

Вінничанка здобула перемогу на міжнародному вокальному конкурсі

Вінничанка здобула перемогу на міжнародному вокальному конкурсі

Як зазначається, основне завдання конкурсу обрати універсального співака, який однаково добре виконує і оперні партії, і естрадні пісні.


Вінничанка здобула перемогу на міжнародному вокальному конкурсі

Вінничани Йосип Машталяр та Вікторія Мельник пройшли сліпий відбір і стали фіналістами Міжнародного вокального конкурсу Пам'яті Мусліма Магомаєва, який цьогоріч проходив у Трускавці. Вокалістка Вікторія Мельник ще й здобула перемогу – вона стала лауреатом 1 ступеню.

Про це інформують на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Як зазначають в ОДА, основне завдання конкурсу полягало в тому, щоб обрати універсального співака, який однаково добре виконує і оперні партії, і естрадні пісні. До конкурсу допустили виключно професійних виконавців з вокальною освітою.

Усі учасники конкурсу пройшли попередній сліпий аудіо відбір. На фінальний відбір у Трускавець були запрошені виконавці, які набрали найбільшу кількість балів на відборі.

Усі витрати виконавця, окрім дороги, бере на себе оргкомітет. Вступні внески в Конкурсі також відсутні.

В облдержадміністрації додають, що Йосип Машталяр – нині артист Вінницького муніципального хору імені В. Газінського та соліст Вінницької філармонії, а Вікторія Мельник – випускниця Вінницького музичного училища і магістр Київської Національної музичної академії ім. П. І. Чайковського.

Як повідомляють в ОДА, конкурс став також дипломатичною мультикультурною платформою для співробітництва – на захід завітала Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова.

Довідково

Муслім Магометович Магомаєв – популярний радянський, азербайджанський і російський оперний та естрадний співак, композитор та народний артист СРСР. Помер в 2008 році у віці 66 років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – з сайту Вінницької ОДА