22 верес. 2021 11:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

58

0

Вінничани боргують за гарячу воду та опалення 127 мільйонів гривень

Вінничани боргують за гарячу воду та опалення 127 мільйонів гривень

У підприємстві попереджають, якщо споживач не оплачує борг добровільно, справи вирішуються в судовому порядку


Вінничани боргують за гарячу воду та опалення 127 мільйонів гривень

Станом на 22 вересня містяни заборгували перед комунальним підприємством «Вінницяміськтеплоенерго» 127 мільйонів гривень.

У підприємстві попереджають, якщо споживач не оплачує борг добровільно, справи вирішуються в судовому порядку. Тоді до суми боргу додаються й інші витрати, які боржник зобов’язаний буде оплатити. В першу чергу, це судовий збір.

Підприємство змушене звертатися до суду, адже так само, як споживачі повинні вчасно розраховуватися за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання, КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» повинно вчасно розраховуватися за ресурси, які використовує для надання послуг споживачам.

Якщо ж справа дійшла до виконавчої служби і вже закінчено строк, коли споживач мав оплатити борг самостійно, є велика ймовірність, що на майно та банківські рахунки неплатника буде накладено арешт, розрахункові картки буде заблоковано. Тобто наразі процедура комунікації між виконавцями та банками стала спрощеною.

Законом України «Про виконавче провадження» передбачено винесення постанови про арешт майна боржника, який може бути накладено в національній та/або в іноземній валюті і поширюється на усі поточні рахунки боржника, у тому числі й на ті, що будуть відкриті після винесення державним виконавцем даної постанови про арешт майна.

Наразі вже впроваджені технічні зміни інформаційної взаємодії виконавців із банками за допомогою АСВП. Нині взаємодія між виконавцями та банками відбувається в електронному вигляді, а не тільки поштовим зв’язком. Тобто процедура комунікації між виконавцями та банками стала спрощеною. З’явиться змога накладати арешт винятково на один рахунок боржника в одному банку, а не на всі його рахунки в різних банківських установах, як нині. Тож коштами на не арештованих рахунках власник зможе розпоряджатися вільно. І про автоматичне списання всіх коштів не йдеться.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з мережі Інтернет