13 січ. 2021 10:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

107

0

Вінничани боргують за тепло та гарячу воду понад 220 мільйонів гривень

Вінничани боргують за тепло та гарячу воду понад 220 мільйонів гривень

В КП «Вінницяміськтеплоенерго» радять споживачам розрахуватися з нарахуваннями, аби борги не накопичувалися щомісяця.


Вінничани боргують за тепло та гарячу воду понад 220 мільйонів гривень

Станом на 12 січня мешканці Вінниці заборгували за опалення та гаряче водопостачання понад 220 мільйонів гривень. Значна частина цієї суми – борги за попередні періоди.

Про це інформують в пресслужбі КП «Вінницяміськтеплоенерго».

Як йдеться в повідомленні, на сьогодні населення міста сплатило 4% від нарахувань за попередній місяць. В підприємстві зазначають, що через несвоєчасну сплату за спожиті послуги з місяця в місяць сума боргу лише зростає.

«Закликаємо всіх перевірити свої рахунки, і якщо є несплачені поточні нарахування або ж існує накопичений борг за попередні періоди, обов’язково сплатіть все вже зараз! Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №630 за комунальні послуги необхідно розраховуватися до 20 числа щомісяця.

Від того, наскільки справно споживачі розраховуються за спожите, залежить рівень розрахунку підприємства за використані ресурси для надання послуг, зокрема,– це розрахунок КП ВМР «Вінницяміськтеплоенерго» перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ», – зазначають у «Вінницяміськтеплоенерго».

На період карантину в підприємстві радять скористатися способами сплати за послуги онлайн, аби не створювати масове скупчення людей. Як повідомляють в пресслужбі підприємства, на сьогодні є чимало інтернет-сервісів, за допомогою яких можна сплатити за комунальні послуги швидко та зручно:

  • інтернет-сервіси: один із таких - pay.vn.ua. Достатньо зареєструватися, і користувач бачитиме всі нарахування. Зручний спосіб отримувати платіжки і сплачувати онлайн.
  • банкінги: ледь не кожен банк зараз має інтернет-банкінг, завдяки якому можна сплачувати за комунальні послуги. Як все функціонує, можна дізнатися, зателефонувавши в той банк, картку якого має споживач.
  • термінали: якщо в людини немає платіжної карти, але вона все ж бажає сплатити готівкою, у «Вінницяміськтеплоенерго» радять скористатися спеціальними банківськими терміналами, аби не стояти в чергах в банківських установах чи Укрпошті.

Нагадаємо, в грудні повідомляли, що мешканці Вінниці заборгували за опалення та гаряче водопостачання близько 145 мільйонів гривень.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото – ілюстративне