4 лют. 2021 11:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

119

0

Вінничани бояться примусової вакцинації - вийшли на мітинг в центрі міста

Вінничани бояться примусової вакцинації - вийшли на мітинг в центрі міста

Про вакцинацію


Вінничани бояться примусової вакцинації - вийшли на мітинг в центрі міста

Вранці 4 лютого в центрі Вінниці зібралось два десятки людей з плакатами «Ми проти законопроекту 4241», «ні геноциду», «проти 4142». Вінничани кажуть, що в законопроекті, який сьогодні винесли на голосування у Парламенті, передбачена примусова вакцинація від коронавірусу. Від редакції відразу зазначимо, що люди введені в оману - у вказаному на плакатах законопроекті немає про примусову вакцинацію.

«Буде не добровільна, а примусова вакцинація. Тобто, під приводом того, якщо ти не пройшов вакцинацію від «ковід», будеш недопущений до школи, на роботу. Потрібна буде сертифікація про вакцинацію», - пояснює Тетяна, вийшла на мітинг.

Мітингарі кажуть, що основна маса противників вакцинації сьогодні поїхала до Києва.

«В нас тут окрема ініціатива однодумців, які стоять в групі за вільний вибір вакцинації», - каже Тетяна.

Вінничани бояться примусової вакцинації - вийшли на мітинг в центрі міста

Нагадаємо, директор департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Ольга Задорожна пояснювала, що вакцинація від коронавірусу буде лише добровільною. Людина повинна надати згоду на проведення щеплення.

Щодо законопроекту 4241 - він про систему громадського здоров’я, а не про примусові щеплення.

«Характерними особливостями поточного стану регулювання громадського здоров’я («квазісистеми»), який сформувався і діє в Україні протягом останніх десятиліть, є, зокрема:

• неузгодженість, дублювання та інші проблемні питання, пов’язані з нормативним регулюванням повноважень органів державної влади у сферах, що стосуються громадського здоров’я;

• невідповідність передовим міжнародним практикам, зокрема в частині регламентації змісту і процедурних аспектів основних оперативних функцій громадського здоров’я (наприклад, епідеміологічного нагляду), недостатня імплементація Міжнародних медико-санітарних правил та гармонізація українського законодавства у сфері громадського здоров’я із законодавством ЄС (у тому числі в контексті виконання вимог Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, стосовно питань громадського здоров’я);

• невідповідність встановленого нормативно-правового регулювання фактичним суспільним потребам та відносинам у сфері громадського здоров’я», - зазначено в пояснювальній записці до законопроекту 4241.

Вінничани бояться примусової вакцинації - вийшли на мітинг в центрі міста   - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info