1 лип. 2020 09:41

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Суспільство
0

99

0

Вінничани можуть оформити муніципальні виплати дистанційно – як це зробити

Вінничани можуть оформити муніципальні виплати дистанційно – як це зробити

Необхідні документи для оформлення виплат можна надіслати поштою


Вінничани можуть оформити муніципальні виплати дистанційно – як це зробити


26-го червня під час сесії міської ради депутати проголосували за низку змін, що стосуються отримання муніципальних доплат за програмою «Вінничани важливі». Ці зміни спрямовані на те, аби отримання таких виплат здійснювалось на більш комфортних та оптимальних умовах для людей. Серед них – можливість надсилати копії документів та заяву поштою, що є важливим в умовах коронавірусу, адже це мінімізує відвідування Прозорих офісів та контактування з людьми.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

Програма «Вінничани важливі» має низку блоків щодо підтримки вінничан. Серед них – допомога для тих мешканців громади, які мають пенсію чи іншу державну допомогу, меншу за 2100 грн.

«Завдяки прийнятим рішенням на сесії, тепер людям не обов’язково особисто звертатись до Управлінь соціального захисту для подачі документів. Для зручності та прискорення оформлення допомоги вінничани можуть надсилати копії документів та заповнений вдома бланк заяви поштою. Це, в умовах продовження карантинних заходів, важливо. Тож ті вінничани, які відносяться до управління соціального захисту населення (Лівобережне), можуть надсилати на адресу: 21001, вулиця Замостянська, 7. А ті, хто до управління соціального захисту населення (Правобережного) – на адресу: 21021, проспект Космонавтів, 30. Також у рішенні йдеться, що якщо людина має право на муніципальну доплату по кількох категоріях, вона обирає на свій вибір одну», – зазначила перший заступник директора департаменту соціальної політики міської ради Наталія Паламарчук.

Також узгоджено питання щодо фінансування зазначеної допомоги.

«Попередньо ми планували, що перша виплата буде здійснюватися в серпні за липень. Але, за дорученням міського голови Сергія Моргунова, це питання було опрацьовано і знайдена можливість профінансувати виплату допомоги в липні за липень», – каже Наталя Паламарчук.

Довідка

Для отримання щомісячної муніципальної доплати отримувачам потрібно подати до Управлінь соціального захисту населення (Лівобережне) та (Правобережне) наступні документи:

  1. Заяву на ім’я міського голови встановленої форми (подається у 2020 році одноразово) (Заява.docx – зразок заяви);
  2. Копії наступних документів:
  • документ, що посвідчує особу – паспорт громадянина України, або інший документ, який підтверджує громадянство України;
  • довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);
  • свідоцтво про народження дитини (в разі потреби);
  • пенсійне посвідчення (за наявності);
  • інформацію про відкриття особового рахунку в установі уповноваженого банку, у разі виплати муніципальної щомісячної доплати через банківську установу;
  • довідку про розмір пенсійної виплати (державної соціальної допомоги) за місяць, в якому буде призначатись муніципальна доплата.

Оригінали зазначених документів надаються у разі особистого звернення.

Нагадаємо, наприкінці травня депутати ухвалили програму «Вінничани важливі», яку ініціював міський голова Сергій Моргунов. За цією програмою, мешканці міста, які мають пенсію або іншу державну допомогу меншу, аніж 2 100 гривень, можуть оформити собі муніципальну доплату, а підприємців – звільняють від низки податків.

Під час позачергової сесії 26-го червня також ухвалили рішення щодо виділення коштів на блоки цієї програми.

Як проходила сесія міської ради, дивіться в нашому фоторепортажі.

Вінниця.info, фото – ілюстративне