5 листоп. 2020 12:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

85

0

Вінничани можуть проконсультуватися в лікаря-дерматовенеролога онлайн

Вінничани можуть проконсультуватися в лікаря-дерматовенеролога онлайн

Тепер можна проконсультуватися з лікарем, надіславши йому фото через Viber.


Вінничани можуть проконсультуватися в лікаря-дерматовенеролога онлайн

У комунальному некомерційному підприємстві «Вінницький обласний клінічний шкірно-венерологічний центр Вінницької обласної Ради» з’явилась нова платна послуга – консультація лікаря-дерматолога онлайн по фото через телефонний додаток Viber.

Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної ради з посиланням на фейсбук-сторінку закладу.

Як йдеться в повідомленні, аби скористатися послугою телеметричної консультації, необхідно виконати декілька кроків. Зокрема:

1. Зайти на сайт: https://kvd.vn.ua, обрати розділ «послуги +» та «послуги із замовленням онлайн»;

2. Обрати «Консультація лікаря-дерматовенеролога», оплатити онлайн через кошик 181 грн 20 коп., вказавши прізвище пацієнта, який потребує консультації (платник може бути інший);

3. Зайти на сторінку на сайті «лікарі +» та обрати лікаря-дерматолога;

4. Зателефонувати до реєстратури: 0432-67-12-84 або 067-433-95-45, повідомити медреєстратору необхідні особисті дані для оформлення медичної картки, отримати від медреєстратора номер телефона лікаря та інформацію про день і час консультації;

5. Зателефонувати обраному лікареві в день та час прийому, повідомити лікареві необхідні деталі та надіслати на додаток Viber 3-4 фотографії проблемного місця шкіри, зроблених при денному освітленні з різних сторін та різної дистанції. Пацієнтам радять підготуватися до консультації – заздалегідь продумати (записати) питання, які турбують, а лікар проконсультує в домовлений час.

У закладі повідомляють, що у випадку, якщо визначитись з діагнозом та лікуванням за фотографією неможливо, лікар запросить пацієнта на очний прийом. Наступна консультація (очна та онлайн) з тієї самої проблеми для цього ж пацієнта буде безкоштовною в обраного лікаря та не потребуватиме додаткового оформлення направлення.

«Пацієнт узгоджує попередньо з лікарем деталі телефоном, а надалі вони спілкуються у той спосіб, який зручний і прийнятний їм обом. Це перший момент, він стосується пацієнтів, які з якоїсь причини не можуть потрапити на очний прийом. Другий момент, у нашій спеціальності більшість захворювань – це хронічні дерматози, які періодично дають загострення. Це постійні наші пацієнти з екземами, псоріазами і т.д., яких ми ведемо роками, які потребують систематичного нагляду і періодичної корекції лікування чи підтримуючої терапії. І для них, в умовах карантину, це дійсно – вихід. Крім того, безліч людей свідомо намагаються самоізолюватись в теперішніх умовах, елементарно бояться відвідувати медичні заклади чи користуватись транспортом, особливо, коли йдеться про те, щоб добратись з віддалених районів. Тому для великої категорії наших пацієнтів – це корисна та ефективна послуга. В нинішніх умовах перед нами стоїть задача – надати допомогу людині, яка її потребує. Формальні й технічні питання, звісно, виникатимуть у ході роботи, але вони вирішуються у безпосередній взаємодії лікаря з пацієнтом», – коментують лікарі Вінницького обласного клінічного шкірно-венерологічного центру.

Також додають, що за допомогою до лікаря-дерматолога можуть звертатися пацієнти без відповідного направлення, але при обстеженні потрібно надати інформацію про свого сімейного лікаря.

З метою консультування за направленням сімейного лікаря розробляється напрямок телемедицини з використанням відеоапаратури, яка нині на стадії впровадження. В таких випадках лікарі-дерматологи консультуватимуть сімейного лікаря з питань лікування пацієнта.

Також лікарі просять не телефонуйте їм поза прийомом, тим паче в позаурочний час, а всі питання варто узгоджувати під час консультації. Якщо пацієнту потрібна додаткова консультація з даного питання, або з будь-яких причин пацієнт не може зателефонувати лікареві у визначений час, необхідно зателефонувати не менше як за добу медреєстратору та узгодити час онлайн-консультації.

У Вінницькому обласному клінічному шкірно-венерологічному центрі Вінницької обласної Ради також нагадують, що всі діагностичні обстеження на базі клініко-діагностичної лабораторії здійснюються на платній основі згідно з затвердженими тарифами. Ознайомитися з тарифами можна на сайті закладу в розділі «Ціни +».

Вінничани можуть проконсультуватися в лікаря-дерматовенеролога онлайн

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – з фейсбук-сторінки центру