22 берез. 2023 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

140

0

Вінничани на пошті обміняли 730 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні

Вінничани на пошті обміняли 730 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні

У відділеннях Укрпошти продовжується програма обміну старих ламп розжарювання на сучасні LED-лампи.


Вінничани на пошті обміняли 730 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні

У відділеннях Укрпошти продовжується програма обміну старих ламп розжарювання на сучасні LED-лампи. Станом на 22 березня в усіх населених пунктах доступно сумарно ще 11 млн ламп, які можуть забезпечити близько 2,2 млн домогосподарств. Вінничани вже встигли обміняти 730 тисяч старих ламп.

Про це Вінниця.info повідомили в пресслужбі пошти.

Загалом програма охопила 23 тис. населених пунктів, включаючи деокуповані території та прифронтові регіони України.

Щоб сконцентрувати більшу кількість доступних ламп, з 22 березня обмін буде проходити в окремо виділених відділеннях Укрпошти: відділення, в яких за останні тижні суттєво скоротилися темпи обміну, повернуться до звичайного формату і будуть надавати тільки поштові та фінансові послуги. Центральні відділення та ті, де обмін ламп проходить активно, продовжать видавати світлодіоди.

Українцям, які хочуть зробити попереднє замовлення ламп, варто звернути увагу на наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень у застосунку Дія. Якщо відділення є у списку, мешканці міст, смт, та сіл, у яких наявні автоматизовані відділення Укрпошти, зможуть зареєструватися і, подавши заявку, обміняти лампи, коли вони надійдуть саме у це відділення. Для обміну потрібно мати паспорт, РНОКПП та лампи.

Обміняти можна до 5 ламп старого зразку з будь-яким цоколем на таку ж кількість LED-ламп.

Кількість «жарівок», яку обміняли мешканці Київщині, стрімко наближається до позначки у 2 млн. На Дніпропетровщині – 1, 4 млн, Львівщині – 1,1 млн, на Харківщині - 860 тис., Одещині 810 тис , Вінниччині 730 тис.,на Черкащині – 510 тис.

Нагадаємо, що програма має на меті надати українцям безкоштовно 50 млн лампочок, з яких фінансування на закупівлю 30 млн вже надав ЄС, ще 5 млн - уряд Франції. Наразі партнери проєкту розглядають варіанти розподілу та обміну решти ламп.

Вінничани на пошті обміняли 730 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні

Вінничани на пошті обміняли 730 тисяч ламп розжарювання на світлодіодні  - фото 2

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info