20 серп. 2019 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

111

0

Вінничани отримали 30 мільйонів доларів з Ізраїлю та офшорних зон

Вінничани отримали 30 мільйонів доларів з Ізраїлю та офшорних зон

Вінницькі ІТ-шники на 30 мільйонів доларів експортували послуги


Вінничани отримали 30 мільйонів доларів з Ізраїлю та офшорних зон

У Вінницькій області зовнішньоторговельний оборот послуг за I півріччя 2019 року становив 74 млн. дол. США, що більше на 21 млн. дол. проти відповідного періоду минулого року. Обсяги експорту порівняно з I півріччям 2018 року зросли на 27%, а імпорту – у 2,3 раза.

Про це Вiнниця.info повідомляє Головне управління статистики у Вінницькій області.

На ринку зовнішньої торгівлі послугами домінуюче місце займають послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги (37 млн. дол.). Вони складають більше половини експорту зовнішньої торгівлі послугами. Це, в основному, послуги, пов’язані із створенням програмного забезпечення. Основними споживачами є Ізраїль, Багамські Острови та Віргінські Острови (Брит.), які отримали дані послуги на 30 млн. дол.

Послуги з переробки матеріальних ресурсів надано на 12 млн. дол., в основному, нерезидентам з Румунії (близько 8 млн. дол.) та Німеччини (близько 4 млн. дол.).

Послуги, пов’язані з подорожами посідають третє місце (5 млн. дол.). Найбільші споживачі послуги, пов’язаної з освітньою подорожжю, стали країни Азії і Африки: Індія, Йорданія, Гана, Єгипет та Нігерія.

Суб’єкти підприємницької діяльності Вінницької області найбільше сплатили за отримані послуги, що пов’язані з фінансовою діяльністю (майже 8 млн. дол., що складає 49% загальнообласного обсягу імпорту). Це, в основному, послуги з надання кредитів від нерезидентів Великої Британії.

Роялті та інші послуги, пов’язані з використанням інтелектуальної власності також користувались попитом у суб’єктів підприємницької діяльності області (більше 2 млн. дол.).

Послуги, пов’язані з ліцензійною діяльністю отримувались з Німеччини, Польщі, Франції та Кіпру (на 1 млн. дол.).

Для довідки.

Багамські Острови - незалежна держава на 700 островах біля південно-східного узбережжя Флориди і на північ від Куби. Відома як популярний офшорний центр світу.

Віргінські острови - група з приблизно 100 островів в Вест-Індії. Основна стаття доходів. Віргінські острови є популярною юрисдикцією для реєстрації офшорних компаній (41% усіх офшорних компаній у світі).

Вiнниця.info