20 листоп. 2020 11:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

148

0

Вінничани підписали петицію про відмову від новорічної ялинки в Центральному парку менше, ніж за добу

Вінничани підписали петицію про відмову від новорічної ялинки в Центральному парку менше, ніж за добу

На ранок 20 листопада петиція зібрала 451 голос з 350 необхідних.


Вінничани підписали петицію про відмову від новорічної ялинки в Центральному парку менше, ніж за добу

На ранок 20 листопада петиція з проханням не встановлювати новорічну ялинку в Центральному парку зібрала 451 голос вінничан з необхідних 350. Авторка звернення, зареєстрованого 19 листопада, запропонувала гроші, які планують витратити на роботи зі встановлення та прикрашання ялинки, витратити на боротьбу з коронавірусом.

В тексті звернення авторка петиції запропонувала перелік заходів:
1. Встановити на місці ялинки пункт видачі масок, перчаток та дезінфекатора для населення.
2. Придбати захисні костюми для лікарів.
3. Витратити на малозабезпечені та багатодітні сім’ї, пенсіонерів чи інших категорій населення, які потребують лікування та не мають змоги оплатити його.

«Населення подякує вам. Бо чи варто витрачати 600 тис. грн на штучний новорічний настрій, коли є світова епідемія. Чи варто порушувати «девіз сиди дома» і іти на відкриття ялинки?! Однозначно не варто! Святковий настрій буде у кожного дома, якщо ми будемо відчувати себе у безпеці, що від нас не відмовляться лікарі, коли ми захворіємо, коли рідні будуть живі та здорові. Знаю, що я не одна так вважаю. Заручившись підтримкою один одного, ще не одну ялинку у майбутньому встановимо», – казала авторка у своєму зверненні.

Станом на 17 годину 19 листопада за звернення проголосували 20 вінничан.

Варто зазначити, що нещодавно в департаменті комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради оголосили тендер на придбання ялинок та послуги з декоративного оздоблення металевої конструкції міської Новорічної ялинки в Центральному парку і новорічних ялинок в парку «Дружби народів» та селища Десна. Очікувана вартість купівлі ялинок – 281,9 тис грн, послуг з оздоблення – 331,7 тис грн.

Минулоріч у Вінниці 19 грудня засяяла головна новорічна «ялинка-рекордсменка». Була найвищою в Україні. Тоді в редакції Вінниця.info підготували фоторепортаж.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info