15 листоп. 2019 11:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

108

0

Вінничани підписали петицію щодо продажу новорічних ялинок в горщиках

Вінничани підписали петицію щодо продажу новорічних ялинок в горщиках

Петиція зібрала достатню кількість підписів – 366


Вінничани підписали петицію щодо продажу новорічних ялинок в горщиках

Вінничани зібрали підписи петицією, в якій пропонували купувати ялинки в горщиках, а потім висаджувати їх у парку. Петиція зібрала 366 підписів, тому міська рада має опублікувати відповідь протягом двох тижнів.

«У мене двоє дітей, кожного року до новорічних свят ми ставимо ялинку і прикрашаємо її. Ми їдемо з старшою дочкою на ялинковий базар, вибираємо ялинку. Вдома разом встановлюємо, обов’язково вставляємо низ ялинки в посудину, в яку наливаємо воду, наряджаємо її і вона радує нас до кінця свят. Кожен день ми ялинку поливаємо, щоб вона не обсипалася. Але минулого року, коли ми знімали іграшки і ялинку виносили на вулицю, дочка запитала: «Тату, ми викидаємо ялинку на смітник, то це ми її вбили? Ми, виходить, знищили одне деревце, яке могло рости ще багато років і виділяти кисень у повітря, щоб нам краще дихалося і ми були здоровими?».

Я пообіцяв дітям, що на наступні свята ми придбаємо ялинку в горщику, а після свят висадимо її десь і вона буде далі рости. Перед купівлею ялинки, шукаючи в інтернеті адресу ялинкового базару, я знайшов інформацію, що в м. Рівне продаються ялинки в горщиках, але як їх звідти привезти? Розмістивши інформацію про ялинку в горщику себе на сторінці у Фейсбуці, я побачив великий інтерес моїх друзів і було багато запитань: «Де можна купити ялинку в горщечку?». Тому вирішив звернутися до міської ради, щоб всі вінничани мали можливість придбати собі на свята ялинку в горщику», – пише автор петиції.

Вінничанин написав ряд пропозицій до міської ради, як організувати продаж ялинок в горщиках та висаджувати їх після використання.

«Прохання до Вінницької Міської Ради :

  • Організувати продаж ялинок в горщечках в м.Вінниця;
  • Організувати консультації та роз'яснення: «Як правильно доглядати за ялинкою в горщечку, щоб вона потім могла рости далі»;
  • Залучити лісгоспи та інші організації, які можуть взяти в цьому участь;
  • Залучити вінницькі бюро ландшафтного дизайну до продажу;
  • Визначити місця для торгівлі;
  • Провести промоакцію: «Придбай на Новий рік ялинку в горщечку, а потім висади її в парку та зроби своє Місто кращим»;
  • Визначити місця для висаджування ялинок з горщечків;
  • Організувати свято висадження ялинок;
  • Організовувати свято відвідування висадженої власноруч ялинки;
  • Поширити інформацію та зробити таку акцію всеукраїнською.

Зробити все, щоб дана акція переросла в звичку і всі, хто встановлює вдома ялинку до новорічних свят, використовували для цього ялинку в горщечку, а потім висаджували її в парку чи визначеному для цього місці», – додає автор петиції.

Наразі петиція зібрала 20 підписів. Щоб її розглянули в міській раді, потрібно 350.

Нагадаємо, в мікрорайоні Тяжилів посадили ялинку, яка стане головною окрасою під час Нового року та Різдва. Дерево має висоту 4,5 метри.

Вінниця.info