12 листоп. 2019 09:38

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

123

0

Вінничани підписують петицію, щоб головна ялинка міста була штучною

Вінничани підписують петицію, щоб головна ялинка міста була штучною

До Вінницької міської ради зареєстрували петицію, в якій просять, щоб під час новорічних свят головна ялинка міст була штучною.


Вінничани підписують петицію, щоб головна ялинка міста була штучною

До Вінницької міської ради зареєстрували петицію, в якій просять, щоб під час новорічних свят головна ялинка міст була штучною. Штучна ялинка допоможе зберегти як живі ялинки так і заощадити міські кошти на щорічних їх закупках. Крім того, буде гарним прикладом для містян та гостей міста, - переконаний Іван Соляр.

«В природі кожне дерево, проживаючи відведений йому вік займає певну ділянку і виконує певні функції, зокрема поглинає вуглекислоту та шкідливі речовини, що надходять у атмосферу з викидами автотранспорту та промислових підприємств та виділяє у повітря кисень. Мінімум п’ять років потрібно, щоб ялинка виросла до 1-1,5 м.

На сьогоднішній день Україна потерпає від масової вирубки дерев. В той самий час, багато хвойних дерев гинуть через хвороби. З кожним днем збільшується навантаження на екологічний стан через зменшення дерев і збільшення шкідливих викидів.

Багато міст України вже давно відмовились від живих центральних ялинок і купили собі штучні. Так, наприклад, м. Житомир з 2008 року використовує штучну новорічну ялинку.

На зекономлені кошти міста, пропоную висаджувати ялинки в тих двориках, де їх ще немає, аби мешканці могли прикрашати та втішатися на новорічні свята живими ялинками.

Берегти Природу - обов'язок кожного», - зазначає вінничанин.

Сьогодні петицію підтримали 18 осіб. Щоб її розглянули у міській раді і надали офіційну відповідь, потрібно 350 підписів.

Раніше вінничанин звернувся до міської ради із пропозицією організувати продаж новорічних ялинок в горщиках, а потім висадити їх в парку замість того, щоб викидати на смітник.

Вінниця.info


0
0