5 лют. 2020 10:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

91

0

Вінничани просять фінансової допомоги для дітей з діабетом – петиція

Вінничани просять фінансової допомоги для дітей з діабетом – петиція

Загалом на Вінниччині зареєстровано 365 дітей з діагнозом «діабет І ступеню»


Вінничани просять фінансової допомоги для дітей з діабетом – петиція

Мешканці Вінниці зареєстрували електронну петицію до міської ради та органів влади з проханням переглянути бюджет на 2020 рік з метою виділення коштів для дітей, що мають діабет І ступеню, та їх батьків. Це допоможе забезпечити стабільне та повноцінне збереження життя молодих вінничан, допоможе їм більше адаптуватись у суспільстві та довести, що з діабетом можна жити і навчатись на рівні із здоровими дітьми. Загалом на сьогодні в місті та області зареєстровані 365 дітей з подібним діагнозом.

«При відсутності належного моніторингу цукру у крові дитини в неї може виникнути гіперглікемія, або високий рівень цукру в крові. Це може призвести до дисфункції очей , нирок, нервів, серця, кровоносних судин. Для уникнення важких станів в молодому організмі батьки змушені тримати рівень цукру в крові в межах норми.

Окрім стандартної процедури вимірювання рівня цукру у крові - проколювання пальців та нанесення крові на полоску глюкометра, а це не меньше, ніж 8 разів на добу. Для того, щоб такий процес був для дитини менш болючим, у світі створено спеціальні сенсори, які коштують 2000 гривен та розраховані на 14 днів.

Така система цілодобового моніторингу дозволяє забути про постійні виміри і проколоті пальці. А ще своєчасно просигналізує про небезпечні зміни концентрації цукру в крові, підкаже, коли треба вчасно зробити ін’єкцію інсуліну, якщо рівень цукру зависокий, або допоможе запобігти стану гіпоглікемії, коли дитина може втратити свідомість.

Для того, щоб медичні препарати та засоби можливо було закупити за рахунок коштів місцевого бюджету, вони обов’язково повинні бути зареєстровані в Україні.

На даний момент вартість сенсорів, якісних голок для шприц-ручок та ланцетів батьки змушені купувати за кордоном або у неофіційних постачальників.

Враховуючи вищевикладене, щомісячна допомога діа-сім'ям буде суттєво покращувати стан здоров'я дітей усього міста та області.

Для більш дорослих дітей, які можуть самі контролювати свій цукор та робити потрібні ін'єкції є ще один варіант допомоги - це помпова терапія. Цей прилад імітує роботу підшлункової залози, самостійно вводить необхідну кількість інсуліну. При помповій терапії на витратні матеріали щомісяця витрачається 3000 грн», - аргументує своє звернення його автор.

Наразі петицію підписали 8 людей з необхідний для розгляду 350.

Вінниця.info