27 серп. 2019 10:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

97

0

Вінничани просять монетизувати допомогу на придбання памперсів дітям з інвалідністю

Вінничани просять монетизувати допомогу на придбання памперсів дітям з інвалідністю

Вінничани, які мають дітей з інвалідністю, просять щоб видавали грошову компенсацію на памперси


Вінничани просять монетизувати допомогу на придбання памперсів дітям з інвалідністю

16 серпня вінничани звернулись до міської ради з електронною петицією в якій просять змінити форму соціальної допомоги для дітей з інвалідністю. Йдеться про памперси, які видають для дітей в медичних установах. Люди зазначають, що підгузки поганої якості, та й видають їх не вчасно. Тому просять, щоб влада ввела грошову компенсацію батькам на придбання памперсів.

Станом на 27 серпня під петицією зібрали 339 підписів з 350 необхідних для розгляду звернення.

«До Вас звертаються батьки дітей з обмеженими можливостями. Нашим дітям, якщо вони цього потребують, медична установа (поліклініка) має видавати щомісячно памперси.

Але видають їх не щомісяця, не в тій кількості, яка потрібна дитині та не всім підходять памперси саме того виробника, що пропонує медична установа. Наприклад, у дітей можуть бути алергічні реакції на памперси того чи іншого виробника.

До того ж памперси видаються далеко не тій кількості, яка потрібна дитині, і з великою затримкою.

Мають видавати у кількості потреб дитини (4-5шт), по факту видають 1 шт. на добу (іноді і менше), що критично не вистачає. Памперси жахливої якості, часто викликають алергічні реакції і не виконують своєї функції, і цим ще більше ускладнюють догляд за такими важко хворими дітками.

Батьки неодноразово скаржились на якість памперсів, на невідповідність з розмірами, на несвоєчасну видачу, але безрезультатно.

При проведенні тендеру на закупівлю памперсів, представники від батьків та громадських організацій відсутні.

Не завжди є контроль за своєчасною поставкою продукції, не приймаються міри щодо затримки видачі памперсів. Перші місяці року у більшості поліклінік взагалі не видають памперси, та за ці місяці їх не компенсують.

Практика грошової компенсації батькам на придбання памперсів гарно себе зарекомендувала і працює у багатьох міста України.

Тому просимо, щоб не медичний заклад видавав памперси, а замість того батькам надавалась грошова компенсація на придбання памперсів, а саме 3-4 пачок на місяць, щоб батьки могли придбати на свій розсуд памперси саме того виробника, які найкраще підходять конкретній дитині та коли в них є потреба», - зазначено в петиції.

Вiнниця.info