17 жовт. 2019 16:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

167

0

Вінничани просять облаштувати регульований пішохідний перехід на Барському шосе

Вінничани просять облаштувати регульований пішохідний перехід на Барському шосе

Пішохідний перехід на Барському шосе – від ЖК «Барський» до вулиці Стельмаха.


Вінничани просять облаштувати регульований пішохідний перехід на Барському шосе

Вінничани звернулися до міської ради із проханням облаштувати регульований пішохідний перехід на Барському шосе – від ЖК «Барський» до вулиці Стельмаха.

На даний час петиція зібрала 25 підписів. Щоб її розглянули в міській раді, потрібно 350.

«Декілька років тому було здано житловий комплекс Барський, який межує з м. Вінниця на відстані ширини дороги у 2 смуги у кожну сторону. На даний момент, будуються нові будинки поряд, як багатоповерхові так і приватні. Все більше людей стикаються з даною проблемою.

Проблема у необхідності пішохідного (бажано регульованого) переходу. Так як більшість дітей, які проживають у цьому районі, ходять у садочок і школу через дорогу, перебігаючи її у недозволеному місці. Багато людей, що не мають власного транспорту, переходять дорогу до громадського транспорту, щоб дістатися до роботи, лікарні. Наскільки мені відомо, попередньо було відмовлено у вставленню переходу у зв’язку з наявністю переходу через 500 метрів і в теорії, пішохідний перехід спровокує збільшення кількості ДТП.

Але хотілось, би, щоб чиновники не просто відписувалися цифрами, а перевіряли можливість людині дійти до того переходу, так, як ширина тротуару настільки вузька, що не можливо йти тримаючи дитину за руку, провести дитячий візок, чи проїхати на інвалідному візку (що є на даний час дуже актуально). До того ж, уздовж тротуару, все захаращене, засмічене, поросло кущами. Через це всі йдуть по дорозі, назустріч стрімкому потоці автомобілів, що є ще небезпечнішим для життя людини.

Інший найближчий перехід в 15-20 хвилинах пішки (в сторону Метро). Щоб до нього дійти, також потрібно перейти дорогу в нерегульованому місці, де постійно йде потік машин на великій швидкості. Наприклад, щоб дитині дійти до школи, потрібно 40-50 хвилин. Якщо буде встановлено перехід, цей час скорочується до 10 хвилин. Самі розумієте, що саму дитину, навіть через перехід, відпустити не можна, так як дитині потрібно подолати кучу перешкод до нього. І ніхто не хоче тратити годину, щоб добратися до місця, яке знаходиться через дорогу.

Нещодавно було ДТП, де збили жінку. Водії часто не дотримуються швидкісного режиму, що встановлено ПДР. Скільки ще потрібно жертв, щоб місцева влада звернула на це увагу. Порівняйте кількість пішохідних переходів на Немирівському шосе і на Барському шосе. Хоча потік на Немирівському шосе значно більший, але місцева влада не вирішила, що черговий пішохідний перехід буде збільшувати кількість ДТП на цьому відрізку дороги», – йдеться в петиції Юлії Шиндилюк.

Вінниця.info