19 січ. 2020 18:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

108

0

Вінничани просять побудувати в місті льодову арену для заняття зимовими видами спорту – петиція

Вінничани просять побудувати в місті льодову арену для заняття зимовими видами спорту – петиція

Батьки дітей, які є учасниками хокейного клубу «Патріот» кажуть, що після припинення діяльності «Льодового клубу», їхнім дітям ніде проводити тренування та змагань


Вінничани просять побудувати в місті льодову арену для заняття зимовими видами спорту – петиція

Вінничани звернулися до міської ради із проханням побудувати в місті льодову арену задля занять учасників хокейного клубу «Патріот». Батьки дітей, які є учасниками хокейного клубу кажуть, що після припинення діяльності «Льодового клубу», їхнім дітям ніде проводити тренування та змагань. Як альтернативу, батьки пропонують створити у Вінниці льодову арену, використавши міський бюджет та залучивши інвесторів.

«Цією петицією батьки хокейного клубу «Патріот» звертаються до міського голови Сергія Анатолійовича та всіх депутатів, яким не байдужа доля маленьких хокеїстів та фігуристів. На території нашого міста вже 11 років функціонує каток «Льодовий клуб», де мають змогу відпочивати жителі нашого міста. На цьому ж катку вже 6 років проходять заняття хокейного клубу «Патріот» та секції «Фігурного катання», а це 100 дітей нашого міста. Хокейний клуб «Патріот» щорічно приймає участь у «Чемпіонаті України з хокею» і займає призові місця. Заняття ХК «Патріот» - це фізичне та моральне загартування наших дітей, яке проводиться під професійним керівництвом тренерів.

Після припинення роботи катка «Льодовий клуб» ( Центральний міський парк вул. Хлібна 1) за рішенням власника, ХК «Патріот» втрачає можливість для повноцінних тренувань та проведення змагань «Чемпіонату України з хокею» у м. Вінниця.

«Льодова арена» ( ТРЦ Мегамолл» вул. 600 –річчя 17) не може забезпечити повноцінного фахового тренування дітей-хокеїстів та фігуристів різних вікових груп. Дана льодова арена не може включити в графік роботи катка тренувальні заняття, які відповідали б режиму роботи та методиці проведення тренувань.

Важливим недоліком даної арени є і те, що вона не може забезпечити безперервне тренування ХК «Патріот» протягом року, так як на певний період змінюється на арену для катання на роликах.

Просимо розглянути можливість побудови льодової арени у місті, як комунальної власності міста, використавши міський бюджет та залучивши інвесторів», – йдеться в петиції Лілії Красовської.

Щоб петицію розглянули в міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Раніше вінничани вже зверталися до міської ради із проханням зберегти Льодовий клуб, що розташований у Центральному парку. Тоді ж приватний власник клубу пропонував міськраді купити каток, як з’ясувалась, ціна питання 34, 2 млн гривень за обладнання, яке на 30 – 40% зношене. В мерії зазначили, що таких коштів не передбачено в бюджеті тому відмовляються від першочергового права купівлі катка. Для порівнянна вказують, що в 2019 році фінансування 7 муніципальних спортивних шкіл та секцій, де займається 2,5 тисячі дітей обходиться міському бюджету 34,6 млн. грн.

Нагадаємо, близько сотні вінничан долучилися до флешмобу «Хочу на каток», аби зберегти Льодовий клуб.

Вінниця.info