20 верес. 2021 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

89

0

Вінничани просять врегулювати ситуацію із заторами в мікрорайоні Поділля - петиція

Вінничани просять врегулювати ситуацію із заторами в мікрорайоні Поділля - петиція

Автор петиції пропонує зробити об`їзну дорогу навколо Поділля, що, на його думку, допоможе уникнути заторів


Вінничани просять врегулювати ситуацію із заторами в мікрорайоні Поділля - петиція

20 вересня вінничанин Юрій Українець зареєстрував петицію, в якій просить врегулювати ситуацію із заторами в мікрорайоні «Поділля». Автор петиції пропонує зробити об`їзну дорогу навколо Поділля, що, на його думку, допоможе уникнути заторів.

«З початком нового навчального року в мікрорайоні Поділля постійно утворюються затори. Проблема виникла давно і з кожним роком буде посилюватись. Зумовлено це тим, що кількість жителів мікрорайону постійно зростає. Наразі ще не заселені два нові будинки поблизу школи та «Перлина Поділля», добудовується муніципальне житло поблизу гімназії №24, та багатоквартирний будинок біля стадіону гімназії. Також будуються житлові будинки біля психіатричної лікарні ім. Ющенка, це створить додаткове навантаження на заїзд/виїзд зі сторони вул. Р. Скалецього та Князів Коріатовичів. Всі ці додаткові забудови не враховувались під час проєктування транспортних розв`язок мікрорайону.

Окрім заторів, що утворюються на заїздах/виїздах з мікрорайону, затори утворюються біля 24-тої гімназії по вулиці Бортняка, яка просто не розрахована на таку кількість автотранспорту. Також варто зауважити, що до гімназії на Поділлі возять своїх дітей мешканці м-ну Академічний, який взагалі забудований тільки на третину, а будівництво школи там планується орієнтовно в 2032 році. Тобто найближчих років 10-11 кількість учнів гімназії буде стрімко збільшуватись. Впевнений, якщо не почати розв'язувати проблему з заторами в м-ні Поділля вже сьогодні, то через кілька років автомобільний рух тут в «годину пік» буде практично паралізований.

Зважаючи на це пропоную Вінницькій міській раді розглянути варіант створення додаткового заїзду/виїзду з мікрорайону Поділля, а саме, фактично зробити об`їзну дорогу навколо Поділля по вул. Юківка (поруч психіатричної лікарні ім. Ющенка) через гаражний кооператив, заїзд якого виходить на вул. Пиргова (в районі трамвайної зупинки “Електромережа”). Також пропоную створити стоянку біля школи №24 зі сторони психіатричної лікарні та кільцеву розв`язку на виїзді/заїзді з мікрорайону в напрямку вулиці Р. Скалецького та Князів Коріатовичів. Такий варіант дозволить мешканцям м-ну Академічний возити своїх дітей до школи практично не заїжджаючи на територію м-ну Поділля, що значно зменшить трафік та затори. А створення стоянку зі сторони психлікарні розв'язувати проблему з великою кількістю припаркований авто по вул. Бортняка, що значно ускладнює рух та виїзд мешканців з дворової території»,- зазначає автор петиції.

На даний час петиція не зібрала підписів. Щоб її розглянули у міській раді, потрібно 350 підписів.

Вінничани просять врегулювати ситуацію із заторами в мікрорайоні Поділля - петиція

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info