22 квіт. 2021 09:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

109

0

Вінничани просять залишити дитячу бібліотеку в центрі міста. Петиція

Вінничани просять залишити дитячу бібліотеку в центрі міста. Петиція

На даний час петиція зібрала 81 підписів, щоб її розглянули в міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.


Вінничани просять залишити дитячу бібліотеку в центрі міста. Петиція

20 квітня, вінничанка Таїса Гайда зареєструвала петицію, в якій просить розглянути можливість продовження договору оренди комунальної власності громади Вінниці для дитячої бібліотеки ім. І. Франка і не виселяти її зі зручного приміщення в центрі міста.

«Дитяча бібліотека ім. І. Франка, що на Соборній, є улюбленим освітнім простором кількох поколінь вінничан. В центрі міста дуже гарно організований громадський транспорт, батьки можуть спокійно відпускати дітей у бібліотеку і не переживати за їх безпеку. Крім того, у бібліотеці гарний ремонт, багато нових книг.

Якщо влада міста дбає про майбутнє молоді, то робить усе можливе, щоб не тільки не скорочувати кількість бібліотек, а навпаки вкладає кошти у їх розвиток і збільшення кількості сучасних бібліотек. Не можна все вимірювати грошима і бізнесом - потребами друзів!», - зазначається у повідомленні.

Автор допису зазначає, що за даними українського інституту книги:

  • В Україні тільки 8% людей читають книжки;
  • В Польщі читають 36%;
  • В Італії- 56%.

Таїса Гайда зазначає, що усі розвинені країни докладають масу зусиль, щоб заохотити людей читати. Будують нові сучасні бібліотеки, розробляють програми для молоді та школярів, щоб привчити їх відвідувати бібліотеки. Тому просить розглянути можливість продовження договору оренди комунальної власності громади Вінниці для дитячої бібліотеки ім. І. Франка.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info