9 груд. 2020 11:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

71

0

Вінничани привезли «золото» та «срібло» із Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

Вінничани привезли «золото» та «срібло» із Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

Змагання проходили у Києві


Вінничани привезли «золото» та «срібло» із Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

З 5 по 6 грудня у Києві проходили змагання Чемпіонату України зі спортивного орієнтування. У змаганнях взяли участь 410 спортсменів з 20 регіонів України. Збірна команда Вінницької області складалася із дев’яти спортсменів, які здобули золоті та срібні медалі.

Про це йдеться на сайті Вінницької облдержадміністрації.

Збірна команди з Вінниччини – це вихованці Вінницької міської дитячо-юнацької спортивної школи №2. Найкращі результати серед вінничан були у представників категорії юнаків: Гліб Козловський виборов золоту медаль у середній дистанції, Владислав Жуковський здобув 2 срібні медалі – у короткій та в середній дистанції.

Серед дорослих (жінки) Катерина Дзема посіла 4 і 5 місце, Олена Мироненко – 5 місце ( тренер спортсменів – тренер-викладач МДЮСШ № 2 – Пронтішева Людмила Павлівна).

Довідка.

Спортивне орієнтування – вид спорту, в якому учасники за допомогою спортивної карти і компаса проходять невідому їм дистанцію через контрольні пункти, які розташовані на місцевості. Результати визначаються за часом проходження дистанції (в певних випадках з урахуванням штрафного часу) або за кількістю набраних очок.

Спортивне орієнтування в області розвивається у 5 районних секціях та одному відділенні ДЮСШ. Цим видом спорту займається близько 130 вихованців спортивних шкіл, з якими працюють 6 тренерів. До складу збірної команди України входять 5 спортсменів.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА