5 лип. 2020 13:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

115

0

Вінничани сплатили більше 600 тисяч гривень штрафів за неправильне паркування

Вінничани сплатили більше 600 тисяч гривень штрафів за неправильне паркування

Сплачено майже 2300 штрафів за неправильне паркування


Вінничани сплатили більше 600 тисяч гривень штрафів за неправильне паркування

У Вінниці з травня інспектори з паркування почали штрафувати водіїв-порушників. До цього інспектори кілька місяців проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу. Нині ж водії отримують «листи щастя» про накладення штрафу від 255 гривень до 510 гривень за неправильне паркування. Так за майже два місяці, інспектори виписали 3700 повідомлень про притягнення до відповідальності за неправильне паркування, було сплачено майже 2300 штрафів загальною сумою 670 тисяч гривень.

Про це під час брифінгу 3 липня повідомив міський голова Сергій Моргунов.

«Важливо, що ця робота реально стартувала, тому що ми фактично рік готувалися до початку процесу. В першу чергу, нам потрібно було підготувати інспекторів з паркування. Вони почали свою роботу з центральних вулиць міста, це була моя основна вимога. Якщо говорити про Соборну, то вінничани можуть самі побачити позитивні зрушення. Далі ми цю «географію» розширимо по іншим мікрорайонам.

Взагалі у місті має бути чіткий баланс: автомобілі, громадський транспорт, велосипедисти, пішоходи. Тут ми повинні створити комфортні умови для всіх.

Якщо говорити про статистику, то за період від травня було виписано 3700 повідомлень про притягнення до відповідальності. Було сплачено майже 2300 штрафів на загальну суму 670 тисяч гривень. Далі будемо продовжувати більш комплексно, вже перші кроки бачили по евакуації неправильно припаркованих авто», – сказав мер.

Раніше ми писали, що для інспекторів з паркування планують закупити електроскутери.

Також у Вінниці почали забирати евакуатором автівки, які припарковані з порушенням правил і перешкоджають руху.

У Вінниці планують створити 4 тисячі додаткових парковок.

Вінниця.info