21 лют. 2023 09:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Спорт
0

105

0

Вінничани вибороли призові місця на Чемпіонаті України з бойових мистецтв

Вінничани вибороли призові місця на Чемпіонаті України з бойових мистецтв

Команда із Вінниччини посіла четверте місце


Вінничани вибороли призові місця на Чемпіонаті України з бойових мистецтв

У Львові розіграли Кубок країни серед чоловіків (від 21 року і старше) із фрі-файту. Це український різновид бойових мистецтв. Змагання зібрали велику кількість учасників із понад 15 регіонів. У кожній ваговій категорії в середньому за медалі боролися 15 спортсменів. Збірну Вінниччини представляли бійці вінницьких клубів «Патріот» і «SVS» та клубу «Тора Каї» (Шаргород). За сильної конкуренції вона посіла високе четверте місце.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної організації фрі-файту.

Непоганий результат збірної - це заслуга двох вінницьких призерів в індивідуальному заліку, які принесли важливі залікові очки. Зокрема, боєць клубу «Патріот» Дмитро Туз став віце-чемпіоном, а вихованець клубу «Тора Каї» Артем Мазур – бронзовим призером.

За словами представників вінницької команди, Дмитро Туз мав реальні шанси й на чемпіонство. В стартовому поєдинку він за допомогою больового прийому (на руку) переміг бійця з Хмельницького, а в другому за очками здолав суперника зі Львова. В напруженому фіналі, на жаль, Дмитро Туз також за очками поступився бійцю з Дніпра.

«Виступ вінничан на нинішньому Кубку України вважаю гідним. В 2022 році через війну у нас була тривала пауза в офіційних змаганнях. Вінницька збірна торік взяла участь лише в чемпіонаті України, і досить успішно. Причому без відбірних боїв на обласному рівні та нормальної підготовки. У 2023 році ми більш активніше розвиватимемо фрі-файт на теренах Вінниччини», - прокоментував президент обласної федерації фрі-файту Вадим Кудіяров.

Він нагадав, що наразі в лавах ЗСУ перебуває не лише кілька вінницьких фрі-файтерів, але й провідні тренери. Приміром, Ігор Дишливенко (Вінниця) і Олександр Коваль (Шаргород).

Вінничани вибороли призові місця на Чемпіонаті України з бойових мистецтв

Вінничани вибороли призові місця на Чемпіонаті України з бойових мистецтв - фото 2

Вінничани вибороли призові місця на Чемпіонаті України з бойових мистецтв - фото 3

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info