13 груд. 2021 14:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Спорт
0

115

0

Вінничани виграли Всеукраїнський турнір і стали майстрами спорту з боксу

Вінничани виграли Всеукраїнський турнір і стали майстрами спорту з боксу

У Хмельницькому проходив міжнародний турнір з боксу серед молоді, який був присвячений пам’яті тренера Євгена Кужельного


Вінничани виграли Всеукраїнський турнір і стали майстрами спорту з боксу

У Хмельницькому проходив міжнародний турнір з боксу серед молоді, який був присвячений пам’яті тренера Євгена Кужельного. Переможець у кожній ваговій категорії отримував звання майстра спорту України. Тому на змаганні були представлені майже всі регіони нашої країни, зокрема й Вінниччини, а також дві команди прибули з Азербайджану.

За інформацією НОК у Вінницькій області, троє вінничан здобули медалі. Золото додому привезли Федір Фріз-молодший і Матвій Шамалюк, а бронзу – Кирило Мальцев. Вони – вихованці Вінницької школи вищої спортивної майстерності. Тренуються у залі боксу під керівництвом Сергія і Віталія Глущенків, Федора Фріза-старшого і Олександра Вацека.

«Матвій Шамалюк ще рік може боксувати серед молоді. А Федір Фріз-молодший виступатиме вже серед чоловіків до 22 років. Вони наступного року братимуть участь у на чемпіонатах України, де розігруватимуться путівки на міжнародні змагання», – повідомив тренер обласної комплексної ДЮСШ Федір Фріз.

18-річний Федір Фріз до меморіалу Євгена Кужельного наполегливо готувався протягом місяця. Щотижня відвідував п’ять-шість тренувань. Федір очікував, що стане чемпіоном і виконає майстерський норматив. Тепер він прагне потрапити на чемпіонат Європи. Навчається у Вінницькому педуніверситеті на вчителя фізичної культури і тренера, тобто і подальше життя пов’язуватиме зі спортом.

«У Хмельницькому я провів три поєдинки у ваговій категорії до 51 кг. Здолав запорожця, господаря рингу і призера чемпіонату Європи з Азербайджану. Всіх переміг достроково, за очевидною перевагою. Суперників знімали із бою їхні тренери. Зокрема, опонент у фіналі зламав пальця, через що бій завершився вже в першому раунді», – розповів Федір Фріз-молодший.

17-річний учень Стрижавської школи Матвій Шамалюк у Хмельницькому здобув три перемоги у категорії 63,5 кг.

«Спочатку по очках здолав вінничанина Максима Горбаня. Представника Хмельниччини достроково переміг у третьому раунді (технічним нокаутом). Фінал проти боксера із Кропивницького тривав всі три раунди. Мені присудили перемогу за очками», – розповів Матвій Шамалюк.

Перед цим Матвій Шамалюк став бронзовим призером чемпіонату України. Але тоді не виконав майстерський норматив, для чого було потрібно вийти до фіналу. Тепер мрія юнака здійснилася.

«У Стрижавці є зала боксу. Але я заради практики відвідую тренування у Вінниці, де є сильні спаринг-партнери,. Боксом займаюся із дитинства, але виступати на змаганнях почав п’ять років тому. Також для кращої фізичної форми залюбки бігаю і займаюся тенісом», – додав він.

Гідна зміна лідерам

Тим часом у залі боксу «Освіта» підростає гідна зміна лідерам. Приміром, Андрій Шелюховський, який посів третє місце на чемпіонаті України серед юніорів. Два бої виграв і один програв.

А провідний тренер залу Сергій Глущенко нещодавно повернувся з навчально-тренувального збору команди України з боксу до 22 років, який відбувся в Узбекистані. В складі нашої збірної були вінничани Максим Власюк та Ігор Ковтун.

«Федір Фріз-молодший і Кирило Мальцев з наступного року переходять до категорії до 22 років. Поки складно сказати, чи зможуть вони увійти до збірної. Все залежатиме від їхньої працездатності і бажання. Федір і Кирило цього року стали призерами України серед молоді, тож мають гарні перспективи і у дорослому боксі», – прокоментував Сергій Глущенко.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото НОК у Вінницькій області